Ірина Геращенко вручила цінний подарунок Голови Верховної Ради України одному з наймолодших гросмейстерів світу Кирилу Шевченку

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 листопада 2017, 17:47

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вручила цінний подарунок Голови Верховної Ради України (годинник) за значний внесок у популяризацію шахового спорту в Україні та світі, високі спортивні здобутки, підвищення міжнародного іміджу України юному шахісту Кирилу Шевченку.  

За ініціативи І.Геращенко учні 10-го класу середньої загальноосвітньої школи №328  м. Києва  - однокласники К.Шевченка  завітали на екскурсію до Парламенту України. У присутності рідних Кирила, вчителів та однокласників, вручаючи нагороду, І.Геращенко відзначила  феноменальні результати юного гросмейстера у шахових турнірах та побажала йому нових спортивних досягнень та яскравих перемог у майбутньому.

15-річний Кирило Шевченко 24 жовтня ц.р. у Туреччині на конгресі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) був удостоєний звання міжнародного гросмейстера. Київський школяр став другим наймолодшим гросмейстером у світі. У свої 15 років юнак досяг чималих досягнень,  зокрема, виконав норму кандидата в майстри спорту, став чемпіоном Європи з бліцу, бронзовим призером чемпіонатів Світу та Європи до 10 років, Чемпіоном України до 8 і 14 років, міжнародним майстром та переможцем великого турніру «Pfalz open» і «Гран прі Вірменії».

Під час екскурсії у кулуарах Парламенту учні 328 школи оглянули картину «Державотворення», стаціонарну експозицію «Прапор України» та поспілкувались з народними депутатами України.