Телеканал "Рада" переміг у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2017, 17:41

 

Парламентський телеканал "Рада" переміг у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення

9 листопада Національна рада підбила підсумки на мовлення з використанням вільного загальнонаціонального каналу мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (стандарт DVB-T2 (MPEG-4)). Переміг у конкурсі «Парламентський телеканал «Рада»».

Участь у конкурсі також брали ТОВ «Уніан ТБ», м. Київ («УНІАН»); ТОВ «Гравіс», м. Київ («ПЛЮСПЛЮС»); ТОВ «Новини 24 години», м. Київ («NEWSONE»); ТОВ «Інформаційне агентство «112-Україна», м. Київ («112 Україна»).

Голова Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення  Юрій Артеменко перед голосуванням заявив: «Я голосуватиму за «Раду». У приватних каналах ми, як правило, висловлюємо свою думку, а канал «Рада», як дзеркало. Для мене він, по суті, менш дискусійний. Державний канал має доносити правду, виборці мають знати, що відбувається в парламенті».

Своєю чергою, директор телеканалу «Рада» Володимир Лех про перемогу зазначив: «Присутність телеканалу «Рада» у загальнонаціональному доступі дасть можливість ширше інформувати населення України про весь законодавчий процес в нашій державі. І тут варто підкреслити, що канал «Рада» - єдиний в державі телеканал, який у повному обсязі транслює пленарні засідання, засідання Погоджувальних рад, Парламентських слухань, а також висвітлює роботу парламентських комітетів та комісій. Ми не робимо висновки – ми даємо право зробити їх нашим глядачам».

Члени Національної Ради одноголосно проголосували за визнання переможцем конкурсу телеканал «Рада».