На підтримку незаконно утримуваних на території Російської Федерації та анексованого Криму громадян України відбулася презентація експозиції «Бранці Кремля, або випробування Росією»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 листопада 2017, 16:35

 

Відкрила експозицію Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

Експозиція «Бранці Кремля, або випробування  Росією» має на меті якомога ширше інформувати суспільство про проблеми політичних бранців, деталізувати увагу на неможливості отримання у російських тюрмах як правового захисту, так і можливості забезпечити реалізацію своїх прав та свобод.

У рамках виставки представлені інформаційні та презентаційні матеріали з історією сфабрикованих політичних справ, а також відеосупровід заходу з показом короткометражних роликів про долю бранців.   

Відвідувачі виставки отримують можливість написати листа зі словами підтримки або підписати листівку політичному в’язню. Ці звернення будуть систематизовані та передані всім тим, хто нині перебуває у російському полоні.

Крім того, організатори заходів прагнуть нагадати суспільству про необхідність повноцінної та систематичної спільної боротьби, про важливість підтримки в’язнів та їх родин, про беззаконня РФ (на прикладі громадян України, які стали заручниками Кремля в останні місяці). 

Експозиція працюватиме в період пленарних тижнів з 07 листопада до 17 листопада в кулуарах 1-го поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського,5).

Вхід за картками акредитації.