Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом з народними депутатами України Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським у м. Біла Церква зустріли військовослужбовців 72 ОМБр, які повернулись із зони проведення АТО на місце постійної дислокації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 листопада 2017, 10:11

5 листопада 2017 року, у м. Біла Церква Перший віце-спікер Ірина Геращенко разом з народними депутатами України Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським, родичами військовослужбовців та представниками громадськості зустріли військовослужбовців 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців (72 ОМБр), які повернулись із зони проведення АТО на місце постійної дислокації.

З нагоди повернення військовослужбовців до місць постійної дислокації, у місті Біла Церква відбулася низка заходів: хода особового складу бригади, урочистості та святковий концерт.

Під час зустрічі народні депутати України, представники місцевої влади та громади міста, волонтери, активісти, а також рідні та друзі вітали Героїв квітами та оплесками, прапорами України та 72 ОМБр.

Перед урочистою ходою відбулося шикування військовослужбовців на військовому майданчику та покладання квітів до пам'ятника загиблим воїнам бригади  на території військової частини. Хвилиною мовчання учасники вшановували пам’ять тих, хто не повернувся із зони АТО.

Особовий склад військового підрозділу  пройшов центральними вулицями Білої Церкви урочистим маршем. Містяни, утворивши «живий коридор», радісно вітали захисників миру, вручаючи воїнам квіти та блакитно-жовті кульки.

За визначні заслуги в забезпеченні обороноздатності України представників 72-ої ОМБр було нагороджено державними нагородами.

Зі словами вітань виступила народний депутат України Ірина Геращенко. Політик подякувала військовим за мужність проявлену під час оборони нашої Держави на Донбасі та за високе виконання поставлений бойових завдань. Ірина Геращенко також висловила вдячність родинам бійців за підтримку.

Командир 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Андрій Соколов у своєму виступі наголосив, що всі військовослужбовці повернулися із зони АТО справжніми Героями, а тепер, вперше за чотири роки з початку бойових дій на сході мають нагоду зібратися разом.

«Низка населених пунктів у зоні проведення АТО, які раніше були невідомими, стали символами мужності та військової майстерності українського війська. Ці бойові дії увійдуть у підручники з військового мистецтва українського війська. Герої 72 бригади не посоромили славного імені відважних козаків – Чорних запорожців. Щастя вам і вашим сім’ям, а волю і мир в Україні ми захистимо. Слава Україні!» - зазначив А. Соколов.

Ірина Геращенко разом  Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським поспілкувались з  військовими 72 ОМБр та їх родинами та передали подарунки бригаді для облаштування, зокрема пральні машинки й інші важливі побутові речі.

По завершенню урочистої частини на центральній площі міста Біла Церква відбувся концерт на честь військовослужбовців 72 ОМБр, в якому взяли участь гурти «Антитіла», «Брати Гадюкіни», «Ярмак»,  Христина Панасюк, Валерій Мартишко та місцеві творчі колективи.