Громадянам вже доступна нова сучасна версія веб-системи «ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 листопада 2017, 13:02

 


З метою досягнення більшої відкритості, прозорості та підзвітності перед громадянами Верховна Рада України, забезпечення громадянам і науково- експертному середовищу більш комфортних умов для роботи з текстами чинних нормативно-правових актів, включно з можливістю повторного безкоштовного використання цих даних, запроваджено новий покращений дизайн розділів веб- сайту Верховної Ради України, зокрема розділу «Законодавство України», що є однією з найбільш відвідуваних баз даних нормативно-правових документів в Україні.

Зазначена база даних містить всі документи Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств та відомств; міжнародні та історичні документи, розділи "Термінологія законодавства", "Анотації англійською мовою", "Первинні документи" тощо. До них кожного дня звертаються не менш 250 тисяч користувачів з України та всього світу.

Враховуючи важливість даного ресурсу для суспільства та з метою забезпечення більш зручного користування, адаптації до всіх видів пристроїв та операційних систем, відтепер змінено та осучаснено зовнішній вигляд, покращено навігацію, додано візуалізацію статистики по структурі списків тощо. Сторінки розділу інтегровано із соціальними мережами, а документи можна не тільки зберігати, але й робити на них посилання згідно ДСТУ 8302:2015.

Додатково користувачі знайдуть у цьому розділі низку інших зручних елементів для користування інформаційно-пошуковою системою, зокрема, зручні пошукові форми, зможуть користуватися доданим зручним альтернативним пошуком засобами Google відразу зі списку та інше.