З 29 жовтня по 1 листопада ц.р. у приміщеннях Верховної Ради України проходитиме чергова VI сесія ПА ЄВРОНЕСТ, у якій візьмуть участь народні депутати України, європарламентарії та представники парламентів країн Східного Партнерства

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 жовтня 2017, 09:00

 

З 29 жовтня по 1 листопада ц.р. у Києві в приміщеннях Верховної Ради України проходитиме чергова Шоста сесія Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, у якій візьмуть участь народні депутати України, європарламентарії та представники парламентів країн Східного Партнерства (Україна, Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова).

Плануються засідання чотирьох робочих комітетів (політичного, економічного, енергетичного та соціального) та проведення Жіночого форуму. Сесії ПА ЄВРОНЕСТ проходять почергово в приміщеннях Європарламенту і парламентах країн-партнерів. Нинішня сесія вперше проходитиме у Верховній Раді України.

         Під час сесії будуть обговорені наступні ключові теми:

свобода та об’єктивність ЗМІ;

молодіжне безробіття;

енергетична складова реалізації паризької кліматичної угоди 2015;

жінки на ринку праці;

кібербезпека в країнах ЄС та країнах Східного Партнерства.

Довідково.

Щодо цілей та завдань: Парламентська Асамблея ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ)  сприяє  підтримці, просуванню та  консолідації  Східного  партнерства  в  практичному сенсі  шляхом  забезпечення  діяльності  чотирьох тематичних платформ, а саме:

питання   щодо   фундаментальних   цінностей,   включаючи демократію,  верховенство  права,  повагу  до  прав  людини  та її фундаментальних свобод,  а також питання щодо ринкової  економіки, сталого розвитку та належного державного управління;

подальша економічна інтеграція   між   ЄС   та   його Східноєвропейськими  партнерами,  підтримуючи  реформи  в  країнах Східноєвропейських  партнерах  у  соціально-економічній  сфері,  а також торгівлі та лібералізації інвестицій,  що веде до узгодження із законами та стандартами ЄС з метою утворення мережі поглиблених та всеохоплюючих зон вільної торгівлі;

спільна енергетична  підтримка  і  механізми  безпеки  та гармонізація енергетичної політики Східноєвропейських партнерів;

сприяння міжособистісним контактам та прискорення взаємодії між  громадянами Європейського Союзу  та Східноєвропейських партнерів,  зокрема, між молоддю; сприяння культурній взаємодії та міжкультурному  діалогу,  а  також  підтримка   освіти,   наукових досліджень, розвитку інформаційного та медіа суспільства.

ПА Євронест виступає форумом для  проведення  парламентських  обговорень, забезпечення  контролю та нагляду за всіма питаннями,  пов'язаними зі Східним партнерством.

Діючи як парламентська установа, ПА ЄВРОНЕСТ ухвалює резолюції та рекомендації,  адресовані Саміту Східного партнерства та інституціям,  установам  й  міністерським групам і конференціям,  діяльність  яких  стосується  розвитку партнерства. Також ПА ЄВРОНЕСТ розглядає питання щодо сприяння гармонізації національного законодавства Східноєвропейських партнерів із законодавством Європейського Союзу, включаючи засоби імплементації необхідних проектів на двосторонньому та багатосторонньому рівнях.
http://bit.ly/2gHEbHN