«Представники постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи готові активно співпрацювати з новим президентом ПАРЄ Стеллою Кіріакідіс задля повернення довіри до ПАРЄ», - представник Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Ірина Геращенко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 жовтня 2017, 12:24

 


Під час роботи четвертої частини сесії ПАРЄ-2017 представники Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ взяли участь у голосуванні за нового президента Парламентської асамблеї Ради Європи.

За інформацією Першого віце-спікера Ірини Геращенко, вибори проходили у три тури. Основними кандидатами, що розглядались на зазначену посаду, були  представники Європейської народної партії - депутат від Литовської Республіки Емануеліс Зінгеріс та голова делегації Республіки Кіпр Стелла Кіріакідіс.

За результатами голосування новим президентом ПАРЄ обрано голову делегації Республіки Кіпр Стеллу Кіріакідіс.

«У третьому турі голосування взяли участь 217 представників ПАРЄ. За результатами голосування Емануеліс Зінгеріс набрав 84 голоси, 132 представника ПАРЄ проголосували за пані Кіріакідіс», - повідомила І. Геращенко.

За словами Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко, новий президент ПАРЄ С. Кіріакідіс, виступаючи перед представниками ПАРЄ, наголосила на пріоритетності протидії  корупції.

«Протидія корупції у міжнародних організаціях, спричинена політикою Російської Федерації, потребує консолідованих зусиль усіх представників делегацій. У цьому питанні ми готові до конструктивної співпраці», - зауважила І. Геращенко.

«Ми також розраховуємо, що захист прав людини і її основоположних свобод, повага до територіальної цілісності і суверенітету країн - членів ПАРЄ залишаться основними принципами роботи Парламентської Асамблеї Ради Європи», - наголосила Ірина Геращенко.

Перший заступник Голови Українського парламенту також зазначила, що повернення делегації Російської Федерації до ПАРЄ є неможливим з огляду на порушення Росією основних принципів міжнародних організацій та міжнародного права.    

«Російська Федерація окупувала АР Крим та Донецькі та Луганські області. У таких умовах повернення делегації Росії до ПАРЄ означатиме нехтування принципами Ради Європи», - наголосила політик.