При Підкомітеті з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету почала функціонувати Науково-експертна рада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 вересня 2017, 19:22

 

12 вересня 2017 р. відбулося перше засідання Науково-експертної ради при Підкомітеті з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету з питань запобігання і протидії корупції. До її складу увійшли 11 докторів юридичних наук, які у тому числі спеціалізуються на питаннях протидії і запобігання корупції та її політичної складової.

У вступному слові голова Підкомітету Ю. Буглак подякував науковцям-практикам за виявлену ініціативу, запропонував обрати голову і секретаря новоствореного консультативно-дорадчого органу, а також закликав до активної співпраці. "Роботи вистачить всім науковцям", – запевнив народний депутат України. Головуючий також висловив побажання отримати найближчим часом експертну думку ради щодо необхідності удосконалення сфери контролю політичних фінансів і звітності, а також пропозиції до змін у законодавство з цього питання.

Директор Інституту права та післядипломної освіти Мін’юсту України, доктор  юридичних наук К. Чижмар, директор приватної установи "Науково-дослідний інститут публічного права", доктор  юридичних наук В. Галунько і ректор Донецького юридичного інституту МВС України, доктор наук з державного управління В. Бесчастний подякували членам Підкомітету за високу довіру й запевнили, що докладуть максимум зусиль для оперативної та ефективної законотворчої роботи у сфері запобігання та протидії політичній корупції.

Керівник Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Ю. Сорочик висловив сподівання, що синергія науки, практики і законотворення матиме гарні результати не тільки в роботі Підкомітету, а й Комітету в цілому. Він запросив науковців до більш широкої фахової співпраці з народними депутатами України.

Члени ради обрали зі свого складу Голову (Журавльов Д. В.) та Секретаря (Армаш Н. О.), а також обговорили загальні напрямки допомоги науковців-практиків членам Підкомітету.

Нагадаємо, що Науково-експертна рада була створена 17 липня 2017 р. головою Підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції на підставі звернення ініціативної групи науковців-практиків. Вже 6 вересня п. р. зазначене рішення голови було схвалено Підкомітетом, а також затверджено положення про цей консультативно-дорадчий орган.