У черговому номері "Відомостей Верховної Ради України" опубліковано Зміни в адміністративно-територіальному устрої України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 вересня 2017, 14:08

 Парламентське видавництво підготувало 37-й номер збірника нормативно-правових актів.

У ньому, зокрема, опубліковано Закон України «Про амністію у 2016 році» № 1810-VIII. Законодавчим актом визначено категорії осіб, які, відповідно до статті 92 Конституції України, положень Кримінального кодексу України і Закону України "Про застосування амністії в Україні", підлягають звільненню від відбування покарання у вигляді позбавлення волі та від інших покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

У збірнику також опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат» № 2063-VIII. Цим Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до Кримінального кодексу України, до Лісового кодексу України, а також до Закону "Про природно-заповідний фонд України". Закон визначає основні вимоги до охорони та збереження пралісів, квазіпралісів та природних лісів, що є національною природною спадщиною України.

Окрім того, у збірнику опубліковані Зміни в адміністративно-територіальному устрої України та Постанови Верховної Ради України. Зміни в адміністративно-територіальному устрої, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», стосуються перейменування населених пунктів в Одеській, Чернігівській, Полтавській та інших областях України.

Довідково: Бюлетень "Відомості Верховної Ради України" видається відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності".