Заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк провів зустріч із делегацією Сенату Французької Республіки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 вересня 2017, 16:06

11 вересня заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк зустрівся із делегацією Сенату Франції на чолі із Головою групи дружби Франція-Україна Сенату Французької Республіки Ерве Мореєм. До складу французької делегації також входили заступник Голови групи дружби Франція-Україна Жан-Ів Леконт, сенатор Жак Лежандр. У зустрічі також взяв участь народний депутат, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою Олексій Гончаренко.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин. Було відзначено важливість активізації двостороннього політичного діалогу на міжпарламентському рівні. У контексті обговорення ситуації в окупованому Криму та здійснення окремими французькими депутатами незаконних поїздок до АР Крим Е.Морей окремо наголосив, що французька сторона залишається на позиції безумовної підтримки територіальної цілісності України, і що уряд Франції доніс до відома парламентаріїв інформацію про небажаність відвідин Криму без погодження з офіційним Києвом.

Сторони обговорили питання співпраці парламентаріїв обох країн в міжпарламентських органах, обмінялися думками щодо процесу мирного врегулювання наслідків російської агресії на Донбасі.

Українська сторона подякувала членам делегації Сенату Французької Республіки за послідовну підтримку Францією суверенітету та територіальної цілісності України на фоні триваючої агресії Росії проти нашої держави.