У Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбулася зустріч з експертами Офісу Ради Європи

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
04 серпня 2017, 11:00

 Відбулася зустріч першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Миколи Паламарчука з експертами Офісу Ради Європи, за участі національного радника Координатора проектів ОБСЄ в Україні, у межах проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» щодо сприяння впровадженню реформи органів прокуратури.

Під час зустрічі перший заступник Голови Комітету ознайомив експертів Офісу Ради Європи з напрямками діяльності Комітету та висвітлив актуальні питання законодавчого забезпечення роботи органів прокуратури України та органів прокурорського самоврядування. Він зазначив, що Комітет підтримує процес формування цих безумовно важливих органів прокурорського самоврядування, які мають стати фундаментом та дорожньою картою для подальшої ефективної діяльності органів прокуратури та їх реформування.

У свою чергу експерти висловили готовність до подальшої співпраці в напрямку підтримки процесів створення та функціонування незалежних і професійних органів прокурорського самоврядування в Україні загалом та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів зокрема.

За результатами зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю між Комітетом та представництвом Офісу Ради Європи в Україні та окреслили подальші напрямки такої роботи.