Ірина Геращенко: «Формування кадрового резерву – та практика, яку маємо перейняти у наших європейських та американських партнерів»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 липня 2017, 09:43

 


Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь в урочистій церемонії, присвяченій офіційному закриттю Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2017 році.

Перший віце-спікер висловила вдячність міжнародним партнерам за надання допомоги у питаннях реалізації Програми стажування, формуючи таким чином кадровий резерв, який на сьогоднішній день є одним із ключових елементів для подальшого розвитку країни.

Ірина Геращенко привітала учасників з успішним закінченням Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2017 році та побажала випускникам Програми подальшої самореалізації на посаді, яку вони обійматимуть, пошуку балансу між здійсненням мрій, роботою та родиною, що є найголовнішим у житті кожного з нас. «Будьте собою, не зраджуйте своїм принципам, національним інтересам України та не забувайте знаходити час для читання книжок й розвитку своєї особистості».

Політик відзначила, що Програма стажування стала своєрідною платформою, яка готує нову професійну політичну еліту України: «Під час стажування Ви мали змогу на практиці застосовувати свої знання і навички та були активними учасниками законотворчого процесу».

Також вона зазначила, що ключовим завданням наступної сесії парламенту буде імплементація законодавства до європейських норм: «Під час цієї сесії Україна отримала безвізовий режим. Парламент України докладав багато зусиль задля виконання ПДВЛ. Наступна амбітна мета - узгодження законодавства з європейськими нормами». Першого вересня ц.р. набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС, яка є важливим механізмом для поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції України до Європейського Союзу. Водночас, вона зауважила, що процес наближення українського законодавства до європейського є надзвичайно кропіткою роботою та потребує багато зусиль, але це створить передумови для реальноі євроінтеграції.

Своєю чергою, в. о. директора Місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джон Пеннел також привітав випускників Програми та відзначив зусилля Апарату Верховної Ради України та ГО «Ліга інтернів» у реалізації Програми стажування. Він висловив свої сподівання, що Верховна Рада України в подальшому інституціоналізує Програму стажування, і набір стажерів буде і надалі продовжуватись.

В урочистій церемонії, присвяченій офіційному закриттю Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2017 році також взяли участь Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами П. Боднар, народні депутати України В. Карпунцов та С. Лещенко, Президент Фонду Східна Європа В. Лях, директор Програми USAID «РАДА» І. Когут, виконавчий директор ГО «Ліга інтернів» М. Савіна.