В Апараті Верховної Ради України завершилося стажування молодих громадян, які представляли майже усі регіони України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 липня 2017, 16:24


Стажування проходило протягом січня - липня 2017 року. Метою стажування було ознайомлення громадян України з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, з особливостями здійснення законодавчого процесу та функціонування державної служби в Апараті.

За час стажування учасники Програми мали можливість ознайомитися з особливостями роботи Верховної Ради України та її Апарату, основними напрямами роботи структурних підрозділів Апарату; брали участь у дискусіях з народними депутатами України нинішнього та минулих скликань, семінарах, конференціях, засіданнях робочих груп з опрацювання законопроектів, комітетів Верховної Ради України; мали нагоду бути присутніми на пленарних засіданнях Верховної Ради України; безпосередньо працювали із законодавчими та нормативно-правовими актами; змогли безпосередньо відчути високу відповідальність державних службовців під час підготовки документів і матеріалів з питань повноважень структурних підрозділів Апарату різного ступеня складності.

Програма стажування стала своєрідною платформою, яка готує нову професійну політичну еліту України, а також помічників-консультантів народних депутатів України, майбутніх фахівців Апарату Верховної Ради України та інших державних органів.

Підводячи підсумки, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко подякувала Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та його програмам за надання допомоги у питаннях реалізації Програми стажування, а також Асоціації випускників Програми стажування – громадській організації “Ліга інтернів” за її адміністрування. Звернула увагу на важливість залучення молоді до процесу адаптації законодавства України до стандартів Європейського Союзу.

Учасники Програми поділилися своїми враженнями щодо стажування та важливості набутого під час стажування досвіду для подальшої професійної діяльності.

56 учасників Програми, які успішно пройшли стажування отримали сертифікати, у тому числі 9 - з відзнакою.

Двоє випускників Програми стажування визначені переможцями конкурсу на зайняття вакантних посад у секретаріатах комітетів Верховної Ради України і рекомендовані Конкурсною комісією для призначення на відповідні посади. 

У підведенні підсумків стажування також взяли участь та висловили свої побажання Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Петро Боднар, народні депутати України Валерій Карпунцов (випускник Програми стажування у Верховній Раді України 1999-2000 рр.) та Сергій Лещенко, виконуючий обов’язки директора місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі і Молдові  Джон Пеннел, Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, директор Програми USAID “РАДА”: відповідальність, підзвітність демократичне парламентське представництво Ігор Когут, виконавчий директор громадської організації “Ліга інтернів” Марія Савіна, керівники структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, в яких проходило стажування. 

          Довідково:

          Програма стажування в Апараті Верховної Ради України є продовженням парламентської  традиції, започаткованої Програмою стажування у Верховній Раді України, що впроваджувалась у 1995-2016 роках за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією “Ліга інтернів” відповідно до Меморандуму про співпрацю за сприяння Програми USAID “РАДА” відповідальність, підзвітність демократичне парламентське представництво, що виконується міжнародною благодійною організацією “Фонд Східна Європа”.