Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва на урядовій нараді навів аргументи на користь "металургійного закону"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 червня 2017, 13:00

 Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк представив на урядовій нараді, що відбулася за участі представників провідних галузевих асоціацій, аргументи на користь Закону про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку".

Про це голова Комітету сказав за результатами наради.

«Щойно на урядовій нараді, проведеній Першим Віце-прем'єром Степаном Кубівим, разом з провідними галузевими асоціаціями обговорили позиції, які КМУ надасть Адміністрації Президента щодо "металургійного закону". У демократичний, хоч і наполегливий спосіб вдалося переконати урядовців, що закон ветувати не можна», - сказав голова Комітету.

Він уточнив, що представив урядовцям аргументи на користь закону, у тому числі, в контексті захисту національної безпеки, позитивних соціально-економічних наслідків дії закону, врахування міжнародної практики та повної відповідності норм закону міжнародним зобов'язанням України.

У свою чергу, урядову позицію підтвердив і Перший Віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку Степан Кубів: «Вважаю, що рішення про експортне мито на брухт чорних металів є обґрунтованим. Сьогодні Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представить детальну позицію з цього приводу». Урядовець зазначив, що Мінекономрозвитку рекомендуватиме Президенту підписати «металургійний  закон» (№6382).

Закон України «Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" Верховна Рада ухвалила 8 червня. Закон підписано Головою Верховної Ради України та направлено на підпис Президенту 12 червня.