Друга Глобальна конференція законодавчої відкритості "Розбудова громадянської довіри через відкритість та залученість" 20 травня продовжила роботу (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
20 травня 2017, 13:22

 Протягом другого дня конференції її учасники заслухали доповідачів та обговорили теми застосування відкритих даних, бюджетної політики та парламентської етики.
Перед учасниками конференції виступила Шеба Наджмі, засновниця ініціативи Code for Pakistan, на тему: «Публічні інновації та відкритість».

Спікер представила бачення того, як нові технології змінюють роботу парламентів, і як парламенти можуть найбільш ефективно користуватися можливостями, які створюють нові технології.


Керівник розвитку інформаційних систем Сенату Італії К.Маркетті виступив на тему: «Відкриті дані: можливості та найкращі практики».

Протягом цієї сесії експерти обговорили важливість відкритих законодавчих даних, проаналізувала, як відкриті дані можуть допомогти залучити громадян до законодавчих процесів, і надали рекомендації парламентам, зацікавленим в оприлюдненні більшої кількості інформації у формі відкритих даних. 




Також відбувся інформаційний ярмарок нових ІТ рішень, що дозволяють моніторити діяльність парламенту та долучатись до законодавчого процесу.