Відбулася «година запитань до Уряду» (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 травня 2017, 11:39

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Головуючий надав слово для виступів Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, який представив проект пенсійної реформи, розробленої Кабінетом Міністрів, яка базується на принципах відновлення соціальної справедливості, підвищення рівня пенсійних виплат, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, автоматичного осучаснення пенсій та досягнення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду.

Представляючи проект реформи, Прем’єр-міністр підкреслив, що проект реформи оформлено в проект закону, який буде обговорений на засіданні Національної ради реформ, а згодом в сесійній залі Парламенту.

«Ми знайшли практичне рішення в умовах сучасного стану економіки. І це та справедливість, на яку чекають українські громадяни, - відзначив Глава Уряду. - Я сподіваюсь на те, що зміни будуть ухвалені до завершення цієї сесії. Настав час ухвалювати рішення, які будуть приносити позитив в життя українських громадян. Українські пенсіонери і ми, як Уряд, потребуємо вашої підтримки».

Під час виступу В.Гройсман наголосив: "Ми маємо сьогодні історичний шанс змінити систему нарахування пенсій в Україні".

В.Гройсман також повідомив, що з 1 жовтня українські пенсіонери отримають підвищені пенсії.

"До кінця року, я гарантую, ми внесемо новий законопроект про осучаснення пенсій", - заявив Прем'єр-міністр.

Він також наголосив на тому, що цей Уряд може це зробити.

"Настав час змінювати країну!", - наголосив В.Гройсман.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

У заключному слові Прем’єр-міністр наголосив: «все що ми зробимо, зробимо тільки спільно. Ми дуже хочемо, щоб ті реформи, які будуть змінювати життя українців, були прийняті в цьому залі цим українським парламентом і ми розраховуємо на конструктивну співпрацю для максимального швидкого ухвалення змін до пенсійної системи».

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.