Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що пленарний тиждень, який минув, «був успішним, дієвим і системним»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 березня 2017, 16:05

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що  пленарний тиждень, який минув, «був успішним, дієвим і системним». Про це він сказав у коментарі журналістам під час відкриття виставки «100 років Першого Українського Парламенту» і виставки  Національної світлинотеки «Українська мить» «Видатні постаті Української національної революції 1917-1921 років». «Попри те, що багато хто прогнозував, що не буде парламенту, будуть політичні чвари, що буде політичне протистояння, я вам хочу сказати: парламент якісно, системно і дуже плідно попрацював цього тижня», - сказав А.Парубій..

Голова Верховної Ради зазначив, що останнім часом з’явилася «загальна практика нівелювати, знецінювати роботу парламенту». Він наголосив, що  «ухвалено законів, можливо, небагато, десь п’ятнадцять», але нагадав, що «німецький Бундестаг за рік ухвалює близько 100 законів».

За його словами, майже кожен закон,  ухвалений цього тижня, «є великим кроком на шляху реформ». А.Парубій наголосив, що ухвалено закон про реформу місцевого самоврядування. «Тисячі, десятки тисяч українців з різних куточків України чекали того закону, який дозволяє об'єднуватися громадам з різних районів», - зазначив він.

«Також цього тижня в першому читані  прийнято рішення про те, щоб на українському телебаченні було 75% української мови. Це величезний поступ вперед у тому, щоб українська мова звучала більше»,  - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

***