Комітет з питань бюджету рекомендує парламенту проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" щодо збільшення обсягу видатків на заробітну плату працівникам державних підприємств космічної галузі прийняти за основу і в цілому як закон

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 березня 2017, 15:13

Комітет з питань бюджету на своєму засіданні  розглянув проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо збільшення обсягу видатків на заробітну плату працівникам державних підприємств космічної галузі, поданий народними депутатами України В. Кривенком  та М. Курячим.

Як зазначено у Пояснювальній записці, метою проекту є підтримка базового підприємства ракетно-космічної галузі України державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені  О.М. Макарова" шляхом погашення заборгованості підприємства із виплати заробітної плати його працівникам.

Для реалізації зазначеного запропонованим документом передбачається збільшення за загальним фондом державного бюджету на 2017 рік обсягу бюджетних призначень для Державного космічного агентства України на 95 000 тис. грн (видатки розвитку), розробити  нову бюджетну програму 6381040 "Фінансова підтримка державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова" на погашення заборгованості із заробітної плати". Джерелом покриття таких додаткових видатків пропонується визначити збільшення на означену суму планового річного обсягу доходів загального фонду державного бюджету від податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів.

Загалом законодавча пропозиція викладена збалансованою за показниками доходів і видатків державного бюджету.

За результатами розгляду проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" щодо збільшення обсягу видатків на заробітну плату працівникам державних підприємств космічної галузі, Комітет з питань бюджету ухвалив рішення -  рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету, пов’язаних з необхідністю внесення редакційних та техніко-юридичних уточнень та збалансування бюджетних показників. 

Відповідний документ зареєстровано в парламенті за  №5693.