Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у відкритті фотовиставки “PROMKA” в Музеї історії Києва

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 лютого 2017, 19:30

 

Фотопроект журналіста, військового кореспондента Олеся Кромпляса присвячений захисту українськими військовими промислової зони міста Авдіївка Донецької області.

«Завдяки таким фотопроектам світова спільнота може побачити що насправді відбувається на сході України та комплексно оцінити напружену безпекову і гуманітарну ситуацію, що склалася внаслідок агресії Російської Федерації», - зауважила І.Геращенко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України нещодавно відвідала Авдіївку разом із міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом та послом Литви в Україні Марюсом Януконісом. Під час поїздки вони ознайомилися з жахливими наслідками нещодавніх обстрілів міста проросійськими бойовиками.

Відповідаючи на запитання журналістів, І.Геращенко поінформувала, що 20 лютого разом з членом комітету Європарламенту з питань парламентського співробітництва між Україною та ЄС Ребеккою Хармс, заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марією Іоновою та закордонними журналістами перебуватиме з робочою поїздкою на сході України.

«У понеділок разом з другом України Ребеккою Хармс перебуватимемо з робочою поїздкою на сході України, але вкрай важливо, щоб до таких поїздок також долучились представники тих країн, які зараз виступають про пом’якшення санкцій проти Росії», - зазначила І.Геращенко.

Експозицію виставки становить серія чорно-білих фотографій та полароїдних знімків, що вшановують українських героїв, котрі в умовах постійних обстрілів захищають територіальну цілісність України. Представлені фотороботи були зроблені впродовж жовтня-листопада 2016 року.

На відкритті виставки були присутні заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова, герої «ПРОМКИ», українські військові, захисники Донецького аеропорту, родичі та близькі військовослужбовців.

Організатори фотопроекту поінформували, що після презентації у Києві роботи будуть експонуватися в Швейцарії (Женева, Цюріх, штаб-квартира НАТО в Базелі), Німеччині (Мюнхен), Великобританії (Лондон), Польщі (Варшава) та в Іспанії (Барселона).