Протягом тижня народні депутати працювали у комітетах, взяли участь в інших заходах

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 лютого 2017, 16:15

 За участю керівництва Верховної Ради України відбулося засідання Робочої групи з підготовки і сприяння реалізації плану заходів внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час робочої поїздки на Львівщину побував у розташуванні ракетно-артилерійської частини і поспілкувався з особовим складом у м. Дрогобич.

Голова Верховної Ради України А.Парубій під час робочої поїздки заявив, що у разі запровадження воєнного стану на Донбасі, він має бути введений на території усієї держави.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь в обговоренні проблем створення об’єднаних територіальних громад і реформування місцевого самоврядування з представниками місцевих громад у Дрогобичі на Львівщині.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу полеглим в Афганістані у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у четвер взяли участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі у понеділок з Державним секретарем МЗС Королівства Норвегія Маріт Бергер Рьосланд, яка здійснює свій перший візит до України, висловила щирі вітання з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і Королівством Норвегія.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Народні депутати України взяли участь у Парламентських слуханнях, які відбулися у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй.

Відбулася зустріч заступника голови Комітету з питань європейської інтеграції Марії Іонової з литовською делегацією.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо посилення захисту прав потерпілого.

У Комітеті з питань запобігання і протидії корупції відбулися відкриті громадські слухання та обговорення письмового звіту керівництва Національного антикорупційного бюро України з основних питань діяльності Національного бюро, виконання покладених завдань, додержання законодавства, прав і свобод осіб.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, законопроект про запобігання корупції та загальні засади йо-декларування.

Відбулася зустріч голови Комітету у закордонних справах Ганни Гопко з Надзвичайним і Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні (за сумісництвом) Венді Хінтон.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Марокко в Україні Міною Тунсі.

Проведено обговорення проблем щодо реалізації державної політики у сфері інформаційно-комунікаційних технологій на слуханнях у Комітеті з питань інформатизації та зв'язку.

Комітет з питань охорони здоров’я провів засідання «круглого столу» на тему: «Питання оплати праці медичних працівників».

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти його за основу та в цілому проект Закону "Про внесення змін до статті 30 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника)".

Комітет з питань охорони здоров’я провів засідання круглого столу на тему: «Про стан та перспективи медичної освіти в Україні».

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбувся «круглий стіл» на тему: «Яка модель управління державними активами потрібна Україні».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря взяв участь у засіданні Наглядової ради Проекту Ради Європи щодо захисту прав вимушених переселенців.

У Верховній Раді відбувся круглий стіл на тему: «Вплив тарифної політики на промисловість та економіку».

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законодавчу ініціативу, спрямовану на соціальний захист працівників, які мають дітей віком до 14 років.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

На підтримку реформи децентралізації Апаратом Верховної Ради спільно з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування започатковано серію навчальних заходів - практикумів з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування.

За 20 років на екскурсіях у Верховній Раді України побували майже 180 тисяч осіб.