Керівництво Верховної Ради України взяло участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 лютого 2017, 13:00

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у четвер взяли участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Під час церемонії було вшановано пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні, всіх захисників України хвилиною мовчання.

Перед початком урочистих заходів Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною встановили лампадки біля місця загибелі патріотів на вулиці Інститутській.

Петро Порошенко оголосив невідкладним проект Закону України про внесення змін до законодавства з метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні.

Також під час заходу було закладено Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні — Музей Революції Гідності у Києві.

Глава держави наголосив, що потрібно зберегти в національній пам’яті ті події, які нагадуватимуть прийдешнім поколінням про ціну здобутої для них свободи. “І тому увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні та подій Революції Гідності – питання державної ваги. Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні як місця національної пам’яті – наше всенародне завдання», - заявив він.