Народного депутата України Григорія Логвинського обрано головою підкомітету з проблем злочинності та боротьби з тероризмом Комітету ПАРЄ

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2017, 16:04

Під час засідань ПАРЄ у м. Страсбурзі заступника голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України   Григорія Логвинського обрано головою підкомітету з проблем злочинності та боротьби  з тероризмом Комітету з правових питань і прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи.  Його кандидатуру було висунуто Європейською народною партією та одностайно підтримано під час голосування."Зараз, коли Європа та світ щодня стикаються з тероризмом, саме цей підкомітет покликаний відіграти вирішальну роль на міжнародній арені. Я буду використовувати всі нові можливості для захисту прав людини, боротьби з міжнародною злочинністю та агресією і зроблю все для прискорення повернення контролю над  Кримом та Донбасом!" — заявив  український парламентарій.


Довідково:
Парламентська асамблея Ради Європи, ПАРЄ (Parliamentary Assembly of the Council of Europe, PACE) — один з двох головних статутних органів Ради Європи; консультативний орган, що складається з представників парламентів  всіх держав-членів. ПАРЄ - найстаріший в Європі  орган міжпарламентської співпраці.  П'ять найбільших держав представлені в ПАРЄ 18 членами, мінімальне представництво — 2 члени від держави. Національна делегація має включати представників усіх політичних партій, представлених в парламенті, і відповідати вимогам збалансованого представництва чоловіків і жінок. У цілому до ПАРЄ входять 318 членів і 318 заступників. У засіданнях беруть участь також 18 спостерігачів — від парламентів Канади, Мексики  та Ізраїлю. Аналогічними правами користуються 2 представники турецької громади Кіпру, а формально входять до складу делегації Республіки Кіпр.