Про міжпарламентську роботу Комітету з питань європейської інтеграції під час п'ятої сесії восьмого скликання

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2017, 14:29

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання», Комітет  з питань європейської інтеграції активно розвиває міжпарламентські відносини з європейськими  країнами шляхом здійснення різноманітних  протокольно-ознайомчих візитів  до цих країн, проведення спільно з європейськими інституціями заходів у рамках Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА), Парламентської асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ). За підзвітний період Комітет брав участь у семінарах, сесіях, конференціях, "круглих столах", організованих  зазначеними інституціями, ініціювали проведення  подібних заходів  в Україні.


Перелік заходів, що відбулися в цьому контексті:

І. У рамках Парламентського комітету асоціації (ПКА).

         Відносини України та Європейського Союзу в сфері міжпарламентської співпраці розвиваються через Парламентський комітет  асоціації (ПКА), утворений відповідно до ст. 467 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Лютий 2016 р. засідання Бюро Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (м. Брюссель, Королівство Бельгія).

25-26 квітня 2016 р. - Третє засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (м. Брюссель, Королівство Бельгія) .

20-21 вересня 2016 р. (м.Київ) - Четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

ІІ. У рамках Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

14 січня 2016 р.  (м. Брюссель, Королівство Бельгія) - конференція Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ за підтримки Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах на тему: "Зобов'язання в рамках Угоди про Асоціацію: прогрес Грузії, Молдови та України у запровадженні реформ".

17 - 18 лютого 2016 р. (м. Брюссель, Королівство Бельгія) - засідання Бюро ПА ЄВРОНЕСТ.

19 - 24 березня 2016 р. (м. Брюссель, Королівство Бельгія) - засідання чотирьох Постійних комітетів, Робочої групи з питань Білорусі, політичних груп Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, а також П’ята чергова сесія ПА ЄВРОНЕСТ.

11 - 13 жовтня 2016 р. (м. Брюссель, Королівство Бельгія) - засідання Робочої групи ПА ЄВРОНЕСТ з питань Білорусі.

           31 жовтня - 1 листопада 2016 р. (м. Київ) - спільне засідання двох Комітетів ПА ЄВРОНЕСТ з політичних питань, прав людини, демократії та з соціальних питань, освіти, культури, громадянського суспільства.

22 - 25 листопада 2016 р. (м. Страсбург, Французька Республіка) -  засідання Бюро ПА ЄВРОНЕСТ та Робочої групи ПА ЄВРОНЕСТ з питань Регламенту.

30 листопада - 3 грудня 2016 р. (м. Брюссель, Королівство Бельгія) - засідання Комітету ПА ЄВРОНЕСТ з питань економічної інтеграції, наближення правових норм та конвергенції з політикою ЄС та Комітету ПА ЄВРОНЕСТ з питань енергетичної безпеки.


Довідково: Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ — парламентська установа Східного партнерства між Європейським Союзом та його східноєвропейськими партнерами.  Установчий акт Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ підписаний у м.Брюселі 3 травня 2011 р. Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ у квітні 2012 р.  ухвалила резолюцію, в якій закликала українську владу негайно внести зміни до ст. 365 Кримінального кодексу України, за якою  було засуджено Юлію Тимошенко, а також негайно забезпечити належне лікування Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.