Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Кувейт в Україні Рашидом Хаммад Аль-Адвані

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2017, 13:52

 
Під час зустрічі, яка відбулася 26 січня, сторони наголосили на необхідності активізації міжпарламентського діалогу між Україною та Державою Кувейт та акцентували увагу на спільній зацікавленості щодо розвитку і поглиблення міжпарламентської співпраці у торгово-економічній сфері, необхідності поглиблення співробітництва між державами та приватними підприємцями обох країн, зокрема, у сфері виробництва металопродукції, продовольчих товарів, хімічних добрив, машинобудівної продукції тощо.

Посол Кувейту висловив також зацікавленість у реалізації інвестиційних проектів на території України, які потребували б залучення кредитних коштів Кувейту. У цьому контексті він зазначив, що Фонд арабського економічного розвитку розглядає запити на виділення коштів під конкретний проект, який реалізується під егідою саме державних установ тієї чи іншої держави.

Кувейтською стороною окремо було наголошено, що для Кувейту надзвичайно важливим є зміцнення двосторонніх міжпарламентських зв’язків з Україною, як на рівні парламентів, так і на рівні міжпарламентських груп дружби.

Голова Комітету підтримала думку співрозмовника і висловилася за подальший розвиток міжпарламентських стосунків двох країн, а також дала відповіді на запитання щодо перспектив роботи Верховної Ради України і її Комітету у закордонних справ.

Надзвичайний і Повноважний Посол запросив Голову Комітету відвідати Державу Кувейт у зручний час.