Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Великою Британією Світлана Заліщук у Лондоні взяла участь в урочистостях з нагоди 25-річчя встановлення українсько-британських дипломатичних відносин

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 січня 2017, 18:30

23 січня в Лондоні у Парламенті Великобританії відбувся урочистий захід з нагоди відзначення 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Великою Британією, а також 25-річчя формування групи дружби з Україною. Участь в урочистостях взяла співголова групи дружби з Великою Британією Світлана Заліщук.

У рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин відбулися виступи співголів груп дружби України та Великої Британії - сера Джеральда Говарда та Світлани Заліщук. На заході також були присутні британські політики, урядовці, журналісти та представники української діаспори, що проживають у Великій Британії.

У своєму виступі Світлана Заліщук відзначила, що Європа не зможе гарантувати безпеку в Європі, не вирішивши питання російської агресії в Україні. Також депутат висловила сподівання, що Сполучене Королівство й надалі надаватиме сильну підтримку Україні, будучи однією наймогутніших країн Європи.

Водночас Джеральд Говард зі свого боку запевнив у стійкому переконанні британських парламентаріїв і надалі підтримувати Україну у її боротьбі із зовнішньою загрозою та на шляху просування внутрішніх реформ.

Також у рамках святкування співголова групи дружби Світлана Заліщук передала британській стороні вітального листа від Голови Верховної Ради з нагоди відзначення річниці дипвідносин. У свою чергу британські депутати також вручили українській стороні листа від Міністра закордонних справ Бориса Джонсона із привітанням щодо святкування річниці двосторонніх українсько-британських відносин.

Співголова групи дружби Світлана Заліщук протягом тижня з 22 по 28 січня перебуває з візитом у Лондоні та Единбурзі у рамках програми Вестмінстерської фундації за демократію. Окрім зустрічей із британськими парламентаріями та представниками уряду, також відбудуться зустрічі із журналістами та експертами із Четем Хауз, студентською спільнотою в Оксфорді.