Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності затвердив План роботи на шосту сесію та підготував пропозиції до Переліку питань порядку денного шостої сесії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 січня 2017, 10:37

 Як повідомили у секретаріаті Комітету, Планом до Розділу 1 включено 243 законопроекти, які Комітет буде опрацьовувати як головний.

До Розділу 1.1 включено 108 законопроектів, які вже опрацьовані Комітетом та очікують розгляду Верховною Радою України.

До Розділу 2 включено 79 законопроектів, які Комітет планує розглянути та надати свої пропозиції іншим комітетам, визначеним головними з їх опрацювання.

Планом роботи також передбачено проведення виїзного засідання Комітету на тему «Реформування пенітенціарної системи та запровадження системи пробації» та двох слухань - у Верховній Раді на тему: «Інформація Генерального прокурора України про стан законності в державі у 2016 році» та у Комітеті - на тему: "Реформа правоохоронної системи України, зокрема, створення Державного бюро розслідувань, його функції, компетенція, склад, видатки, передбачені на його утримання в Державному бюджеті України на 2017 рік".

У період роботи шостої сесії заплановано проведення «круглого столу» на тему "Вдосконалення оперативно-розшукового законодавства".

Члени Комітету також розглянули пропозиції Комітету до Переліку питань порядку денного шостої сесії Верховної Ради.

Комітет пропонує включити до порядку денного шостої сесії 344 законопроекти, з опрацювання яких він визначений головним, а саме: 103 проекти, зазначені в Розділі 1, які вже подано Комітетом на розгляд парламенту, та 241 законопроект, зазначений у розділі 2, які будуть опрацьовуватись Комітетом.

Також, окремим списком визначені сім законопроектів за №№2141а, 2413, 2486, 3314, 3819, 4057, 4467, які Комітет вважає недоцільним включати до Порядку денного шостої сесії з огляду на те, що вони або суперечать Конституції України, або втратили актуальність, або відкликані авторами чи пропонуються на зняття з розгляду.