«Ми сподіваємось на активізацію співпраці з новообраним Парламентом Грузії та посилення міжпарламентського й міжурядового діалогу", - Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 січня 2017, 17:37

«Ми сподіваємось на активізацію співпраці з новообраним Парламентом Грузії та посилення міжпарламентського й міжурядового діалогу. Зокрема, ми очікуємо на плідне співробітництво в парламентських асамблеях, таких як ПАРЄ, ПА ОБСЄ та ПА НАТО», – зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в ході робочої зустрічі з Послом Грузії в Україні Міхеїлом Уклебою та головою міжпарламентської групи дружби Грузія-Україна, депутатом Парламенту Грузії Георгієм Мосідзе.

Учасники зустрічі обговорили двосторонній міжпарламентський діалог, плани на співпрацю з новообраним парламентом; питання безвізового режиму з ЄС, якого очікують Грузія і Україна, а також питання  реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень обох держав.

 Ірина Геращенко та Володимир Ар’єв, який є головою української делегації в ПАРЄ, висловили сподівання на посилення координації  парламентських делегацій України та Грузії під час проведення першої частини чергової сесії ПАРЄ, що відбудеться з 23 по 27 січня ц.р.

Своєю чергою, Георгій Мосідзе підкреслив, що новообраний Парламент Грузії налаштований на посилення українсько-грузинського діалогу. Він поінформував, що група дружби із Україною наразі є найбільшою групою з міжпарламентських зв’язків і об’єднує 44 депутати.

Учасники зустрічі були солідарні у тому, що зусилля парламентів України та Грузії будуть і надалі спрямовані на розвиток та активізацію взаємовигідного співробітництва між країнами й сприятимуть широкому спектру двосторонньої взаємодії.

Зустріч відбулась за участі Керівника депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Грузією Мепарішвілі Хвича.