Парламент зміг уникнути дестабілізації і продемонстрував якісну роботу – Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 січня 2017, 15:18

 

Голова Верховної Ради України А.Парубій у підсумковому інтерв’ю телеканалу «Рада» наголосив у п’ятницю, що «головним завданням і місією Верховної Ради України було забезпечити безпеку держави, фінансування армії». «Тому важливо було вчасно прийняти бюджет, у якому ми збільшили фінансування для української армії, для українських військових», - зазначив він.

А.Парубій наголосив, що прийняття бюджету відбувалося за усіма нормами регламенту – він був вчасно поданий, обговорений, прийнятий.

Також він нагадав, що в цілому протягом п’ятої сесії ухвалено 106 законів, з них 16 щодо ратифікації, 60 законопроектів ухвалені в першому читанні.

Загалом, на думку А.Парубія, сесія була інтенсивною і плідною. «Я впевнений, що тематичні дні і блоки розгляду законопроектів допомогли збільшити ефективність нашої роботи, були прийняті рішення у різних сферах нашої роботи: дерегуляція, ринок електроенергії, квота на українські пісні на радіо, захист української книги, судова реформа, без здійснення якої не подолати корупцію», - наголосив Голова Парламенту.

А.Парубій висловив переконання, що «сесія пройшла успішно», а «оцінюючи з політичної точки зору, ми змогли уникнути головного ризику – дестабілізації, до якої зовнішні сили агресора докладали серйозних зусиль». «Парламент продемонстрував якісну роботу», - наголосив А.Парубій.