Відбулася зустріч голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорія Немирі з представниками УВКБ ООН

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 січня 2017, 13:46

 Голова парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч із  заступником Представника Верховного Комісара УВКБ ООН у справах біженців Ноель Калхун  та старшим Радником Представника Верховного Комісара ООН у справах біженців Ванно Нупечем.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, окремо зупинившись  на проблемах забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

У цьому контексті  відбувся обмін думками щодо підготовки до проведення  у  парламенті  тематичного дня, під час якого розглядатимуться законопроекти щодо захисту прав вимушених переселенців.

Крім того, Григорій Немиря повідомив про результати виїзного засідання Комітету, яке відбулося  22-23 листопада 2016 р. у місті Сєвєродонецьку Луганської області з метою моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції в Луганській області.