20 квітня 2018
1300

·        

Програма USAID РАДА спільно з Міжнародним Інститутом демократії і сприяння виборам (International IDEA), Центром політико-правових реформ за підтримки Європейської Союзу та Венеціанською комісією Ради Європи організовує парламентський конституційний кругий стіл «Конституційна реформа: рекомендації для України».

 захист від президентської автократії;

Обговорення передбачає розгляд концепції конституційного дизайну в Україні з метою створення стабільного, демократичного, інклюзивного врядування.

В ході дискусії розглядатиметься звіт «Напівпрезиденціалізм та інклюзивне врядування в Україні: пропозиції для конституційної реформи», підготовлений Міжнародним Інститутом демократії і сприяння виборам (International IDEA), Центром конституційних трансформацій, Центром політико-правових реформ, де представлені рекомендації, базою для формування яких було використано такі принципи:

·        захист від президентської автократії;

·        розподіл влади з пріоритетом виконавчої влади;

·        створення ефективного парламенту, який ухвалює законодавство, відповідне вимогам часу та суспільства, та спроможний здійснювати дієвий контроль за президентом і урядом.

В документі висвітлюється вплив напівпрезиденціалізму на становлення демократичного політичного режиму в Україні. Звіт включає аналіз основних проблем конституційної нестабільності в Україні протягом останніх десятиліть та рекомендації для їх вирішення, які можуть стати корисними ключовим стейкголдерам, таким як представники вищих органів державної влади, політичні аналітики, радники з питань державної політики, працівники аналітичних центрів, громадські активісти тощо.

Захід відбудеться 20 квітня 2018 року в Президент Готелі, зала «Предслава» (Госпітальна, 12).

Час: 12:30- 17:00.

Для участі просимо зареєструватися за посиланням:

https://goo.gl/forms/HuV53UC9WGBsQxZL2



Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування