14 листопада 2017
1200

Ольга Пілюгіна працює в техніці двостороннього гладкого ручного килимарства (гобелен). Вона член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії імені І.П.Котляревського, та літературно-мистецької премії імені Олексія Дмитренка, стипендіат Президента України 2012-2015рр., постійний учасник Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та місцевих художніх виставок. Живе та працює в селищі Решетилівка на Полтавщині. Продовжує мистецькі традиції родини. Гобеленами, виконаними у творчій майстерні родини Пілюгіних прикрашені Адміністрація Президента України, Маріїнський палац та багато інших установ, закладів, підприємств, організацій, музейних і приватних колекцій в Україні та за її межами. За останні роки познайомила закордонного глядача зі своєю творчістю, з радістю відгукнувшись влаштувати виставки у Болгарії, Туреччині, Великобританії, Франції на запрошення та за сприяння Міністерства закордонних справ України, осередків українства в інших країнах та небайдужих меценатів.

Виставка гобеленів Ольги Пілюгіної покликана привернути увагу українського суспільства до стрімко зникаючого виду мистецтва килимарства. Ольга виконує свої роботи на вертикальному дерев’яному верстаті натуральними вовняними нитками. Килимові вироби, створені саме у такий спосіб  мали широке розповсюдження у Центральній Україні.

В експозиції представлені твори різних років. Деякі з них стали окрасою приватних колекцій та були люб’язно надані власниками для цієї виставки.

Майстриня запрошує відвідати її експозицію з 14 до 17 листопада о 12-00 в кулуарах ІІІ-го поверху будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5). Вхід за картками акредитації.

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування