04 листопада 2015
1430

Розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: «Про проект Закону України про професійну освіту (реєстр.№3231 від 06.10.2015р.)».

Проект Закону України «Про професійну освіту» передбачає концептуальне реформування цієї сфери. Створюється новий сегмент освіти, що об’єднає та оптимізує теперішні професійно-технічні навчальні заклади та професійно орієнтовані вищі навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації. Разом з тим, усі зміни направлені на підвищення якості професійної освіти.

Прийняття цього Закону дозволить:

- забезпечити оперативність прийняття управлінських рішень щодо професійної освіти та її фінансового забезпечення;

- забезпечити розвиток соціального партнерства, консолідацію зусиль центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, роботодавців, науковців і громадських об’єднань з метою забезпечення ринку праці кваліфікованими працівниками, збільшити обсяги фінансування та інвестицій;

- забезпечити умови для випереджувального розвитку професійної освіти, створення багатопрофільних, різнорівневих професійних навчальних закладів, що здійснюватимуть підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації спеціалістів та кваліфікованих робітників відповідно до потреб регіонального ринку праці та загальнодержавних потреб.

 Засідання Комітету відбуватиметься з 14.30 до 18.00 у приміщеннях Комітетів Верховної ради України за адресою: вул. Грушевського, 18/2, кімн. 12. Підхід до ЗМІ заплановано на 14.15.

Додаткова акредитація за тел..: 0669191668, або e-mail: press.education21@gmail.com 

Адреса: вул. Грушевського, 18/2, к.12.

 

 Вхід за картками акредитації


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування