24 квітня 2018
1100

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

За підтримки Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та неурядової організації «Ініціатива з управління кризами» відбудеться третя Національна платформа «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» (вул. Грушевського, 18/2, к.12).

Зустріч пройде у форматі «круглого столу» на тему: «Війна, мир та реінтеграція: що буде після АТО?».

Вже 30 квітня АТО буде змінено на Операцію Об’єднаних сил. Перехід до іншого формату оборони відбудеться відповідно до ухваленого Закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях», який у медіа називають законом про реінтеграцію Донбасу.

З якими викликами зіткнеться Україна на шляху реінтеграції та відновлення суверенітету? Чи потрібна Україні Концепція (політика) реінтеграції? Чи існують вірогідні сценарії подальшого розвитку збройного конфлікту і чи готові ми до них? Як готуватися до миру, захищаючись на війні? Чи стане Україні в нагоді міжнародний досвід?

Ці та інші питання обговорюватимуться під час третьої Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Метою проекту «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» є створення позапартійної, професійної та інклюзивної платформи, відкритої для тих, хто виступає за досягнення сталого миру в Україні. В рамках платформи обговорюються ефективна політика реінтеграції та забезпечення національної єдності в Україні, методи деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей, а також міжнародний досвід побудови заходів довіри і стійкого миру.

На базі Платформи проходять щомісячні публічні заходи за участі представників органів української влади, народних депутатів, представників місцевих громад та регіонів, громадських організацій та міжнародних експертів, дипломатичних організацій і місій.

Ініціаторами Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» є незалежні українські громадські організації, серед них - Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр з проблем безпеки та розвитку, Платформа соціальних та гуманітарних інновацій «Єдиний координаційний центр», громадський марафон «Навіщо нам бути разом?» в партнерстві з Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерствами закордонних справ Швейцарії, Фінляндії та Німеччини.

До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники органів державної влади, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій.

Початок реєстрації учасників о 10-30.

Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування