14 березня 2018
1530

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

Комітет з питань промислової політики та підприємництва та Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності проводитимуть «круглий стіл» на тему: «Стратегія розвитку промисловості України» (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).

Ще у березні 2015 року Комітетом Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва за ініціативи голови Комітету В.Галасюка було затверджено «Модель промислової політики України». Документ містить цільові індикатори, пріоритети та конкретні інструменти промислового розвитку (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-45265188). Напрацьовувався документ спільно з виробниками та експертами та багато разів був презентований публічно. На його виконання розроблено низку законодавчих ініціатив (енергосервісні контракти (ЕСКО), експортно-кредитне агентство (ЕКА), індустріальні парки (ІП), розстрочка імпортного ПДВ на виробниче обладнання, безкоштовне приєднання до інженерних мереж, мораторій на експорт лісу-кругляка, підняття вивізного мита на металобрухт, «Купуй українське, плати українцям» та ін.).

Фактично через три роки, наприкінці січня 2018 року, Мінекономрозвитку в стінах уряду представило «Проект Стратегії розвитку промислового комплексу України» (до 2025 року). Документ жорстко розкритикували виробники, а Національний комітет з промислового розвитку взагалі відхилив його. Проект й досі не був публічно представлений експертам, парламентаріям та суспільству.

Під час заходу обговорюватимуться наступні питання: наскільки задовільною є промислова політика держави? Хто є її рушійною силою, а хто “гальмом”? На чому варто зосередитись парламенту та уряду для успішного розвитку промисловості? Які законодавчі ініціативи мають бути прийняті невідкладно та якою має бути промислова стратегія України?

У  «круглому столі» візьмуть участь близько 100 учасників: народних депутатів та урядовців, представників бізнесу, галузевих асоціацій, експертів та громадськості.

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: http://rada.gov.ua/video/rada-tv/64430.html

Додаткова акредитація ЗМІ: https://goo.gl/AH18LW , 067 748 08 19

Реєстрація учасників: https://goo.gl/twZmqj

Для довідок: (044) 255-35-95,  255-29-64,  stiopina@rada.gov.ua

Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування