22 січня 2018
1400

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій візьме участь в урочистій церемонії відкриття Програми стажування в Апараті Верховної Ради України у 2018 році (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).

Програма стажування в Апараті Верховної Ради України є продовженням парламентської традиції, започаткованої Програмою стажування у Верховній Раді України, що впроваджувалася в 1995-2016 рр. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). За цей час її випускниками стало майже 1700 осіб. Наразі Програма реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю за сприяння Програми USAID «РАДА», що виконується Фондом Східна Європа.

У 2018 році у секретаріатах комітетів та структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України пройдуть стажування 50 молодих осіб. Окрім того, паралельно з ними 6 осіб стажуватимуться в Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини; 2 – у Європейському інформаційно-дослідницькому центрі при ВРУ, по одній – в Інституті законодавства ВРУ та Програмі USAID «РАДА». Учасники Програми (інтерни) представляють 21 область України, АР Крим та м. Київ.

Протягом шести місяців інтерни братимуть участь у законопроектній роботі, здійснюватимуть аналітичні дослідження, допомагатимуть своєму структурному підрозділу в проведенні комітетських, парламентських слухань, круглих столів, фахових заходів тощо. Особливу увагу буде приділено навчанню учасників – вони прослухають низку лекцій про роботу Парламенту та взаємодію з іншими органами влади, особливості державної служби тощо. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприятимуть зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями. 

 До участі у заході також запрошені:

·                 Сьюзан Фрітц – Директорка місії USAID в Україні;

·                 Валерій Карпунцов – народний депутат України, випускник Програми 1999–2000 рр.;

·                 Марія Савіна – виконавча директорка ГО «Ліга інтернів»;

·                 Віктор Лях – Президент Фонду Східна Європа;

·                 Ігор Когут – Директор Програми USAID «РАДА».

Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд

***


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування