20 вересня 2017
1500

Представникам засобів массової інформації необхідно акредитуватися на подію

Акредитуватися

 

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції (вул. Садова, 3а, к. 330).

Порядок денний:

I. Проекти законів України, у підготовці яких на розгляд Верховної Ради України Комітет приймає участь (індекс 3)

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги (реєстр. № 6674, суб’єкт права законодавчої ініціативи – Президент України).

II. Організація роботи Комітету  

2. Про розклад засідань Комітету та підкомітетів.

3. Про звернення народного депутата України – члена Комітету Немировського А.В.  щодо утворення із складу Комітету підкомітет з питань запобігання і протидії корупції у сфері екології та охорони навколишнього природного середовища.

4. Про обговорення звернення народного депутата України - голови підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Буглака Ю.О. щодо внесення змін до розподілу обов’язків між керівництвом Комітету.
5. Про обговорення звернення народного депутата України - голови підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Буглака Ю.О. про включення його до складу підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціалізованих органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

6. Про обговорення і затвердження результатів слухань у Комітеті від 21 квітня 2017 року щодо звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. про забезпечення, відповідно до вимог чинного законодавства, безперешкодного доступу посадовими особами Національного агентства до державних та інформаційних баз даних (реєстрів) державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування та дотримання органами державної влади строків надання Національному агентству документів чи інформації.

7. Про обговорення і затвердження результатів слухань у Комітеті від 15 червня 2017 року щодо звернення до  керівників Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби зовнішньої розвідки України, Міністерства оборони України, Головного Управління розвідки Міністерства оборони України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, щодо інформування Комітету про факти настання негативних наслідків за результатами оприлюднення у відкритому доступі декларацій вище зазначених категорій суб’єктів декларування, у разі їх наявності ініціювати проведення слухань у Комітеті, із зазначеної проблематики у закритому режимі, якщо інформація буде містити державну чи іншу охоронювану таємницю.

III. Проекти законів України, у підготовці яких на розгляд Верховної Ради України Комітет приймає участь (індекс 3)

8. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, які претендують на зайняття посад з відповідальним або особливо відповідальним становищем, а також з підвищеним корупційним ризиком (реєстр. № 6196, н.д. Чумак В.В.).

9. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій осіб (реєстр. № 6271, н.д. Тимошенко Ю.В., Соболєв С.В. та інші).

10. Про проект Закону про внесення зміни до статті 46 Закону України «Про запобігання корупції» щодо зазначення відомостей про громадянство (підданство) іншої держави (громадянства (підданства) інших держав у разі його (їх) наявності (реєстр. № 6272, н.д. Ляшко О.В., Вовк В.І. та інші).

11. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо доповнення переліку суб’єктів декларування Президентами України, після перебування на посаді (реєстр. № 6399, н.д. Кривохатько В.В.).

12. Про проект Закону про внесення зміни до статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» щодо роботи близьких осіб військових посадових осіб (реєстр. № 6561, н.д. Паламарчук М.П., Король В.М. та інші).

IV. Проекти постанов України, у підготовці яких на розгляд Верховної Ради України Комітет приймає участь (індекс 3)

13. Про проект Постанови про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів законності виплати премій керівникам та заступникам керівників правоохоронних органів, членам Національного агентства з питань запобігання корупції, міністрам та їх заступникам у 2016 році (реєстр. № 6526, н.д. Каплін С.М.).

14. Про проект Постанови про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів порушень законодавства при присвоєнні спеціальних звань поліції (реєстр. № 6742, н.д. Каплін С.М.).

15. Про проект Постанови про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів неефективного та нецільового використання коштів Державного бюджету України при фінансуванні проекту «Європейський вал» («Стіна») (реєстр. № 7024, н.д. Каплін С.М.).

16. Про проект Постанови про створення депутатської робочої групи з питань перевірки інформації щодо нібито поставок українських двигунів для ракет Корейській Народно-Демократичній Республіці (реєстр. № 7028, н.д. Каплін С.М.).

V. Проекти законів України, у підготовці яких на розгляд Верховної Ради України Комітет приймає участь (індекс 15)

17. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері проходження військової служби у відповідність до законодавства у сфері запобігання корупції та очищення влади) (реєстр. № 6051 доопрацьований, н.д. Вінник І.Ю.).

18. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оплати праці працівників окремих державних органів (реєстр. № 6441, Кабінет Міністрів  України).

VI. Проекти нормативно-правових актів, які опрацьовуються Комітетом на предмет відповідності вимогам антикорупційного законодавства (індекс 16) та з метою проведення антикорупційної експертизи (індекс 17)

19. Про проекти нормативно-правових актів (проекти законів України та проекти постанов Верховної Ради України щодо відповідності вимогам антикорупційного законодавства та результатів проведення антикорупційної експертизи).

VII. Проекти нормативно-правових актів, в яких виявлено корупціогенні фактори (індекс 17)

20. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги (реєстр. № 5475, н.д. Третьяков О.Ю., Бурбак М.Ю. та інші).

21. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення внутрішніх потреб населення України в природному газі) (реєстр. № 5459-1, н.д. Мураєв Є.В.).

22. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної реєстрації прав на об'єкти меліоративних систем (реєстр. № 5500, н.д. Хлань С.В.).

23. Про проект Закону про демонополізацію спиртової галузі за участі трудових колективів (реєстр. № 5516, н.д. Євтушок С.М., Крулько І.І.).

24. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо плати за землю (реєстр. № 5551, н.д. Мартиняк С.В.).

25. Про проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (реєстр. № 5578, н.д. Сольвар Р.М., Вадатурський А.О., Яценко А.В.).

26. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо плати за землю (реєстр. № 5552, н.д. Мартиняк С.В.).

27. Про проект Закону про додаткові заходи підвищення рівня обороноздатності держави та соціального захисту громадян України шляхом застосування механізмів цивільної конфіскації (реєстр. № 5557, н.д. Бурбак М.Ю., Тетерук А.А. та інші).

28. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про очищення влади» (щодо вдосконалення правових норм) (реєстр. № 5563, н.д. Кіраль С.І., Голуб В.В.).

Початок формиКінець форми29. Про проект Закону про лікарське самоврядування (реєстр. № 5617, н.д. Мусій О.С.).

30. Про проект Закону про лікарське самоврядування (реєстр. № 5617-1, н.д. Богомолець О.В.).

31. Про проект Закону про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку системи закладів фізичної культури та спорту (реєстр. № 5680, н.д. Савчук Ю.П., Стеценко Д.О. та інші).

32. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України (реєстр. № 6005, н.д. Єфімов М.В.).

33. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення строку прийняття процесуального рішення прокурором під час досудового розслідування) (реєстр. № 6057, н.д. Македон Ю.М.).

34. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання інвестиційної діяльності шляхом передбачення можливості відстрочки орендної плати  (реєстр. № 6076, н.д. Дзюблик П.В., Кривенко В.В. та інші).

Початок форми

Кінець форми

35. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо зупинення дії ліцензії (реєстр. № 6221, н.д. Бублик Ю.В.).

Початок форми

Кінець форми

36. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо пропаганди чи реклами наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) (реєстр. № 6307, н.д. Голубов Д.І.).

Початок форми

Кінець форми

Різне.

37. Про розгляд листа народного депутата України – Голови підкомітету Луценка І.В. щодо звернення до ПАТ «НАК Нафтогаз України» та Кабінету Міністрів України про надання копій договорів на постачання природного газу з країн Європи, з урахуванням вимог конфіденційності.

Вхід за картками акредитації


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування