У Верховній Раді України відбулася церемонія презентації парафованої коаліційної угоди. Документ парафували Володимир Гройсман (партія «Блок Петра Порошенка»), Юрій Луценко (партія «Блок Петра Порошенка»), Арсеній Яценюк (партія «Народний фронт»), Оксана Сироїд (об’єднання «Самопоміч»), Олег Ляшко («Радикальна партія»), Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина»).

Відкриваючи церемонію, В.Гройсман підкреслив, що це «знакова подія для Верховної Ради України». Від імені «Блока Петра Порошенка» він подякував колег за взаєморозуміння, «за те, що ми змогли знайти найкращі рішення, які дозволяють одразу ж після першого засідання Верховної Ради України розпочати формування Уряду, створити якісне середовище для здійснення змін, реформ».

Угоду В.Гройсман охарактеризував як «технічний документ, технічне завдання для проведення реформ в нашій країні».

«Іншого шляху у нас немає, - заявив він. - Це покладає на нас завдання і обов’язки бути чесними, активними і відвертими, зробити усе для того, аби сподівання людей врешті решт виправдалися».

В.Гройсман висловив сподівання, що коаліція, створена з п’яти політичних сил, «здатна буде брати на себе відповідальність», і повідомив, що підписати угоду планується у Парламенті 27 листопада, а оприлюднити - сьогодні.


А.Яценюк назвав угоду «серйозним рамковим документом», на основі якого готуватиметься «чітка і зрозуміла» програма діяльності Уряду. При цьому він підкреслив, що політичним силам, які увійшли до коаліції, треба «терміново формувати Кабінет Міністрів, який проводитиме реформи і нестиме усю відповідальність». У цьому контексті він закликав партнерів по коаліції якнайшвидше подавати пропозиції щодо кандидатур на міністерські посади.

«Люди дивляться на владу і очікують виконання обіцянок», - наголосив він, зазначивши, що угода передбачає «складні, болісні, але потрібні державі реформи». «Ми отримали мандат довіри і неймовірної відповідальності», - сказав А.Яценюк, зазначивши, що український народ «вперше дав проєвропейським, проукраїнським силам конституційний мандат».

Ю.Тимошенко наголосила на необхідності боротьби з корупцією, що, за її словами, буде пріоритетом діяльності коаліції. При цьому вона наголосила, що у разі невиконання коаліційної угоди «усі політики, які не впоралися із узятими зобов’язаннями, мають піти».

О.Сироїд заявила, що Парламент «має творити чесні і справедливі правила гри для суспільства, створювати якісні закони і здійснювати контроль за їх виконанням».

О.Ляшко наголосив, що у Парламенту «немає ліміту часу», і підтримав пропозицію щодо якомога скорішого формування нового Уряду.

Ю.Луценко зазначив, що «ми підготували детальне технічне завдання для роботи над реформами». За його словами, «спільне бачення і спільні компроміси» втілені в угоді.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51