Розпочалася процедура видачі посвідчень учасника бойових дій бійцям АТО, вже підготовлено 334 таких посвідчення. Про це Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив у п’ятницю під час заходів з нагоди вручення державних нагород та відомчих відзнак працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

«Сьогодні ми починаємо видавати посвідчення учасників бойових дій», - сказав він, зазначивши, що вони видаватимуться виключно бійцям-захисникам нашої Батьківщини. При цьому О.Турчинов додав, що наша спільна відповідальність - не допустити зловживань з отриманням цих посвідчень, щоб пільгами не користувалися шахраї, які отримали відповідні документи «завдяки якомусь «блату» чи зв’язкам».

О.Турчинов, звертаючись до присутніх, наголосив, що український народ захищає свою країну і право жити у вільній державі, право самим обирати свій шлях, своє майбутнє. «Але наш шлях не сподобався тим, хто марить відтворенням пострадянської імперії», - зазначив керівник Парламенту.

При цьому він зазначив, що сьогодні наша країна протистоїть одній з найсильніших армій світу і країні, яка має ядерний потенціал. О.Турчинов нагадав, що коли Україна роззброїлася в односторонньому порядку, був підписаний Будапештський меморандум, і потужні країни виступили гарантами нашої безпеки. «Але гарантії, - сказав він, - перетворилися на співчуття одних і цинічну агресію інших».

Аби протистояти цій агресії, в країні треба було відновити армію, і без добровольців ми б не зупинили ворога, сказав Голова Верховної Ради. У цьому контексті він висловив вдячність усім, хто пішов до армії, до спецбатальйонів МВС. «Це справжні герої, які пліч о пліч захищають країну. Це ті, хто ціною власного життя захищають наше право бути вільними людьми», - заявив він.

О.Турчинов наголосив, що нині перед владою стоїть важливе завдання - відновити економіку і підняти промисловий потенціал держави до європейського рівня.

Керівник Парламенту спільно з Міністрами оборони і внутрішніх справ за особисту мужність, вірність військовій присязі і захист суверенітету держави вручили державні нагороди, відомчі відзнаки, посвідчення учасника бойових дій та ключі від квартир працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51