Голова Верховної Ради України А.Парубій, виступаючи у середу на засіданні Комітету ПАЧЕС з економічних, торговельних, технологічних та екологічних питань, наголосив, що за 25 років «ПАЧЕС стала міцним і надійним фундаментом співпраці наших країн у Чорноморському регіоні - неодноразово ця співпраця демонструвала і доводила, що спільні зусилля з розвитку економіки дають набагато більший ефект ніж кожною державою зокрема».

«Завдання Міжпарламентської асамблеї – економічна співпраця, але ми усвідомлюємо, що важко проводити гармонійну економічну політику в умовах, коли здійснюється агресія на країни нашого регіону», - сказав Голова Парламенту. При цьому він нагадав, що «для України дуже важливим елементом співпраці є момент відстоювання територіальної цілісності кожної із країн Причорномор’я».

А.Парубій наголосив, що цей регіон особливо гостро відчуває агресію Російської Федерації – «російські війська продовжують перебувати у Молдові, в Грузії, в Україні, і російська агресія в активній фазі, ми відчуваємо її щодня і в Криму, і на Донбасі».

Голова Верховної Ради висловив думку, що для забезпечення гармонійного розвитку економік країн Причорномор’я вкрай важливо закликати Російську Федерацію зупинити агресію і перейти до співпраці у сфері економіки в дусі добросусідства.

А.Парубій повідомив, що нинішнього тижня відбуватиметься новий етап роботи Міжпарламентської Асамблеї Україна-Молдова-Грузія, створеної нещодавно, і «яка стає ще одним фундаментом співпраці країн у нашому регіоні».

«Не дивно, що мають більш тісну співпрацю ті країни, які щодня відчувають на собі агресію Російської Федерації. Але я переконаний, що вільний світ і країни нашого регіону зможуть добитися мирного неба над країнами та обговорювати на форумах і нарадах тільки питання економічної співпраці, а таке явище, як «збройна агресія», відійде у минуле», - підкреслив він.

А.Парубій наголосив, що російська агресія є гібридною, і вона відбувається не лише  у сфері мілітарній, а також у сфері інформаційній, економічній, енергетичній. «Тому надзвичайно важливо, аби ми спільно виробляли загальну економічну стратегію розвитку наших економік», - сказав він, зауваживши, що сьогодні «у фокусі засідання – мале підприємництво як одна із рушійних сил регіонального економічного розвитку, сприяння якому є невід’ємною частиною загальних економічних реформ поряд з реструктуризацією підприємств і форм власності, залучення інвестицій».

Голова Парламенту зазначив, що останнім часом в Україні відбулися суттєві зрушення у розвитку малого сектору економіки, зокрема, у травні 2017 року Урядом України була схвалена єдина спільна Стратегія розвитку малого і середнього підприємництва на період до 2020 року, яка визначила пріоритетні напрямки реалізації державної політики у цій сфері.

Також минулого року в Україні ратифікована угода між Урядом України і Європейським Союзом про участь України у програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу».

«Я переконаний, що, власне, розвиток малого і середнього підприємництва має стати фундаментом розвитку української економіки», - наголосив Голова Верховної Ради.

А.Парубій висловив сподівання, що у ході сьогоднішнього засідання відбудеться обмін досвідом щодо розвитку малого і середнього підприємництва у країнах співдружності ПАЧЕС, прозвучать змістовні доповіді та відповідні рекомендації.

«Я впевнений, що досвід кожної країни є цінним і неповторним. Обмінюючись цим досвідом, зміцнюючи наш сектор економіки, ми приведемо до процвітання наших країн, до побудови сильних і успішних суспільств», - сказав А.Парубій.

Голова Верховної Ради України побажав усім учасникам засідання плідної роботи та гарного перебування в Україні.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00