«Інтенсивність співпраці між Верховною Радою України та Європейським Парламентом вийшла за останні роки на новий якісний рівень», - наголосив у четвер Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, виступаючи перед учасниками конференції на тему впровадження антикорупційної реформи. Захід було організовано у рамках восьмого засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, яке відбувається в Україні 17 -21 вересня.

Андрій Парубій вважає важливим той факт, що «у Європейському Парламенті діє Група дружби з Україною, чого не було раніше», і що ця група «активно діятиме, доки українські парламентарії зможуть обиратись до Європарламенту».

Голова Верховної Ради зазначив, що і Україна, і Європарламент входять у складний період виборів. «Це ставить перед нами нові виклики, нові завдання, і нам важливо у цей час думати про питання безпеки, не забувати про намагання Росії втрутитись у вибори як в Україні, так і в Європі», - сказав він. - «Для України захист від інформаційних атак стає особливо важливим у цей період».

А.Парубій наголосив, що «так само важливо розставити нам пріоритети у зовнішній політиці». У цьому контексті він повідомив про історичне рішення Українського Парламенту про внесення змін до Конституції, які визначають вступ до ЄС та НАТО як ключові зовнішньополітичні пріоритети української держави. «Внесення до Конституції цих положень унеможливить будь яку спробу реваншу», - сказав він.

Також Голова Верховної Ради висловив упевненість, що «до 18-ї години нинішнього дня Парламент ухвалить новий склад Центрвиборчкому». «Неприйнятно увійти у виборчий процес зі старим складом виборчої комісії», - наголосив він і повідомив, що серед інших важливих питань цього пленарного тижня – початок обговорення проекту Державного бюджету України на 2019 рік. «А зараз, перед перервою, Верховна Рада ухвалила ще одне важливе рішення – щодо недоторканності народних депутатів», - поінформував А.Парубій.

Голова Парламенту подякував європейським партнерам за підтримку України у нелегкий час російської агресії, в час, коли Україна здійснює реформи у різних сферах життя держави. Окремо він подякував за експертну допомогу у реформуванні та модернізації роботи Верховної Ради України та відзначив високий рівень співпраці з європейськими інституціями, який чітко засвідчує, що «Україна хоче і буде рухатись тільки в полі європейської традиції, європейського законодавства, узгодження всього нашого законодавчого поля з європейським».

Водночас Андрій Парубій заявив, що докладе всіх зусиль, аби український парламент «працював як годинник: стабільна робота Парламенту – це стабільна робота держави». «Я крок за кроком вдосконалюватиму роботу Верховної Ради», - наголосив він та висловив сподівання, що «на кожному кроці наших реформ ми відчуватимемо плече Європейського Парламенту».

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00