Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у середу спільно з Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, співробітниками Національної поліції взяв участь в урочистостях з нагоди третьої річниці створення Національної поліції України.

Голова Парламенту, вітаючи Національну поліцію з професійним святом, нагадав, що «три роки тому на древній площі біля мурів Собору Святої Софії склали присягу на вірність українському народу перші поліцейські». Але, зазначив він, історія Національної поліції набагато давніша і формувалася вона в буремні роки української війни проти російських окупантів весною 2014 року. «Коли російські окупанти прийшли на нашу землю, в лави МВС пішли десятки тисяч молодих хлопців і дівчат - юристів, айтішників, підприємців, студентів - для того, щоб зі зброєю в руках захищати Українську державу, - підкреслив А.Парубій і додав. - Загартовані у важких боях батальйони МВС формували і вирощували легенду, на якій виховується сьогодні покоління української молоді, на якій була сформована і сьогоднішня Національна поліція».

Голова Верховної Ради висловив переконання, що дух української Національної поліції гартувався у буремні дні, коли вся країна молилася за батальйон «Світязь», який був в оточенні цілу ніч біля Дебальцевого, а батальйони «Львів» і «Чернігів» знаходились у Станиці Луганській.

«Коли ми говоримо, що нова українська Національна поліція продемонструвала усьому суспільству зовсім іншу якість, – ми знаємо, де вона народжувалася, як вона гартувалася у вогні боротьби за незалежність», - наголосив А.Парубій.

«Поза сумнівом, створення Національної поліції є однією із масштабних, однією із найбільш успішних реформ в Україні, - підкреслив Голова Парламенту, - це була одна з тих реформ, про яку ми мріяли під час Революції гідності». Він пригадав про велике піднесення, з яким молодь йшла до лав Національної поліції.

А.Парубій наголосив, що Верховна Рада України на усіх етапах робила все необхідне, аби сприяти Національній поліції у її утвердженні і розбудові.

«Навіть сьогодні, у цей урочистий день у Парламенті було ухвалено закон про запобігання смертності на дорогах, який робить більш жорстким покарання водіїв, які у нетверезому стані насмілюються виїхати на шляхи українських міст і сіл»,- сказав А.Парубій. Він також повідомив, що в червні Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону, який розмежовує поняття злочину і кримінального проступку. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що вже «восени Парламент зможе його ухвалити в цілому, бо цього закону чекають у Національній поліції - він полегшить і зробить більш ефективним розслідування злочинів».

Голова Парламенту подякував поліцейським за службу, за щоденну роботу з ризиком для власного життя, зауваживши, що їхня «професія є однією з найбільш відповідальних і однією найбільш небезпечних». А.Парубій нагадав, що за три роки 24 поліцейських загинули під час виконання своїх службових обов’язків, понад 1200 отримали поранення. Вічна пам’ять героям-поліцейським», - сказав він.

Голова Верховної Ради побажав українській поліції успіхів, наснаги у роботі, миру і благополуччя.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30