Голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебуває з візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії. У вівторок відбулася зустріч Голови Українського Парламенту з Міністром Збройних сил Великої Британії Марком Ланкастером.

Голова Верховної Ради України висловив вдячність за підтримку, яку надає Велика Британія Україні, зокрема, за допомогу британських військових інструкторів у навчанні українських військових. Він наголосив на «важливості якісного навчання для наших вояків в часи російської агресії». Він високо оцінив допомогу британських спеціалістів у підготовці проекту закону «Про національну безпеку і оборону». Андрій Парубій повідомив, що «після огляду і аналізу сектору безпеки, в Україні підготовлено новий закон про національну безпеку і оборону, який вже ухвалено в першому читанні». Голова Парламенту підкреслив, що «документ має багато рекомендацій з боку НАТО і європейських партнерів, завершується робота в профільному Комітеті над законопроектом до другого читання». Він висловив сподівання, що наступного пленарного тижня Верховна Рада України розгляне і ухвалить рішення щодо цього важливого законопроекту, який «стане черговим важливим етапом для реформування української армії і усього сектору безпеки з урахуванням рекомендацій наших партнерів».

«Українська армія залишається ключовим елементом оборони. Я вірю, що нова реформована українська армія буде гарантом миру для Центральної і Східної Європи. А вступ до НАТО є для нас важливим безпековим елементом», - наголосив під час зустрічі Голова Верховної Ради.

А.Парубій підкреслив, що для України «лишається важливим питанням підтримка українських політв’язнів і тиск на Путіна з вимогою звільнити українських політв’язнів».

Голова Верховної Ради звернув увагу на необхідність збереження і розширення санкцій щодо Росії, «будь-яке послаблення у режимі санкцій Путін розглядатиме як слабкість».

«Це ті питання, які зараз найгостріше стоять на порядку денному і потребують солідарності і підтримки», - сказав А.Парубій.

Міністр Збройних сил Великої Британії Марк Ланкастер привітав українських гостей та підкреслив, що «підтримка українських Збройних сил – це взаємовигідна співпраця». Він висловив співчуття Україні щодо щоденної втрати життя українських солдатів і мирних людей у зоні конфлікту.

Міністр висловив зацікавленість українськими реформами, зокрема, реформуванням Збройних сил.

Сторони обговорили створення аналітичного центру щодо протидії спільним загрозам з боку Росії. «Для розуміння нинішньої війни треба усвідомлювати, що військова складова в ній не єдина, а найбільша частка належить інформаційним викликам і кіберзагрозам», - зазначив А.Парубій.

Під час зустрічі Голова Верховної Ради заявив, що «твердо виступає проти побудови Північного потоку-2». Андрій Парубій зазначив, що для України «важлива позиція Великобританії в питанні реалізації проекту Північний потік-2».

А.Парубій поінформував про ухвалення Закону про антикорупційний суд, а зараз, за його словами, «всі зусилля будуть зосередженні на підготовці і ухваленні закону, який буде основою для реформування усього сектору безпеки в Україні».

«Ми - не сіра зона, ми - щит Європи. Ми захищаємо всю Європу, і нам важлива в цьому контексті підтримка, яку ми одержуємо від вас», - сказав Голова Українського Парламенту.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00