За минулий пленарний тиждень Парламент ухвалив 22 позитивних рішення: з них - 7 законів в цілому, 10 постанов і 5 законопроектів у першому читанні. Про це повідомив Голова Верховної Ради України в інтерв’ю телеканалу «РАДА» у п’ятницю. «А цього тижня, незважаючи на те, що були дуже важливі питання, зокрема, питання про зняття недоторканності з Н.Савченко, ми ухвалили 12 законів в цілому, 6 за основу, 6 постанов, і один законопроект відправили на повторне перше читання. Тобто, 25 рішень, які були прийняті протягом тижня»,- сказав А.Парубій.

Відповідаючи на запитання щодо ефективності тематичного, блокового підходу до розгляду питань порядку денного, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що це «один з важливих елементів реформи Ради, - коли законопроекти подаються протягом дня не вперемішку, а чітко визначаються тематичні блоки і по них йде підготовка – Урядом, Парламентом, експертами, громадськими діячами, які долучаються до цієї роботи, і це впливає на її ефективність».

А.Парубій висловив переконання, що «протягом цих двох тижнів Парламент ухвалив величезну кількість важливих, ключових рішень, з них близько семи законів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію з ЄС».

Голова Парламенту нагадав, що цього тижня ухвалено ключові кадрові рішення. «Коли я виступав з трибуни, прогнозуючи і визначаючи прерогативи на порядок денний сесії, я зазначив кадрові питання як другі по важливості після закону про національну безпеку і оборону. Ми довго вели дискусії, довге було очікування. Але я зініціював проведення одного кадрового дня в минулий четвер, і ми змогли в один день обрати і Рахункову палату, і Голову Рахункової палати, і обрати Уповноваженого з прав людини Верховної ради України, зняти попереднього і обрати нового керівника Національного банку, -сказав А.Парубій. - Це ті питання, до яких ми готувались протягом довгого часу, але змогли пройти їх протягом одного дня».

На думку Голови Парламенту, це свідчить про те, що «з ключових, важливих питань усі фракції парламенту, незалежно від політичної прихильності, здатні об’єднуватись, там, де йдуть ключові виклики, де йдуть ключові випробування, і приймати відповідальні рішення». «Ми вирішили найгостріші, ключові кадрові питання, які стояли на порядку денному сесії. У нас залишаться ЦВК, але ми ще очікуємо закінчення спецперевірки кандидатів, бо не всі вони одночасно подали документи, дехто подав їх пізніше. І це наступне кадрове питання, яке стоїть на порядку денному у квітні-травні», - наголосив А.Парубій.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31