Голова Верховної Ради, відкриваючи засідання Погоджувальної ради, повідомив, що в останній пленарний тиждень минулого року було домовлено про розгляд на першому пленарному тижні нового року питань національної безпеки і оборони. "Питань є цілий блок, але одне з ключових питань – це є питання про особливості державної політики і забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областях", - наголосив він і додав, що "законопроект про деокупацію - це законопроект, який передбачає законодавче визначення Російської Федерації як країни агресора". 

За його словами, цей законопроект досить об’ємний - 673 правки, з них 374 є відхилених. "І відповідно, важко передбачити, скільки займе часу обговорення, але очевидно - це декілька годин. Пропоную, щоб ми з нього і розпочали наше завтрашнє засідання, а вже в ході обговорення будемо бачити,  наскільки багато це займе часу", - зазначив А. Парубій.

Серед інших законопроектів Голова Парламенту назвав "цілковито об’єднуючими"  такі як, соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей. "Я сподіваюсь, що цей блок питань безпеки і оборони ми зможемо пройти позитивно і прийняти позитивні рішення, як завжди це було в залі цього скликання", - підкреслив Голова Верховної Ради. 

У середу традиційно розглядатимутьсяі питання ратифікації. 

А. Парубій поінформував, що у четвер розглядатиметься блок питань економічної політики, до якого входять два "дуже об’ємних" законопроекти: один – про приватизацію державного майна, другий - про антикорупційний суд.

Закон про приватизацію пропонує виробити прозорі і чіткі механізми проведення приватизації, запропоновані до розгляду Комітетом з питань економічної політики. Цей проект має 731 поправку, тому запропоновано почати його розгляд в середу о 12:30 і завершити в четвер на ранковому пленарному засіданні. За словами Голови Парламенту профільний Комітет вже розглянув цей законопроект, найближчим часом його опрацювання завершать юристи Головного юридичного управління, і він буде опублікований на сайті.

"У зв’язку із цим, Уряд традиційно готовий обговорити цей законопроект напередодні його розгляду з народними депутатами, і я запрошую до такої дискусії сьогодні в цій залі о 14:00", - звернувся Голова Верховної Ради до народних депутатів.

Окрім того, у зв’язку із завершенням сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання А. Парубій звернувся до голів комітетів своєчасно підготувати затверджені на засіданнях комітетів пропозиції до порядку денного наступної – восьмої сесії та надати до Апарату Верховної Ради України для узагальнення підготовки відповідного проекту.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00