Голова Верховної Ради України А.Парубій у вівторок затвердив Комунікаційну стратегію Верховної Ради України - один із пунктів Плану дій, що був розроблений Ініціативою «Відкритий парламент» на реалізацію міжнародної Декларації відкритості парламенту.

А.Парубій наголосив, що Комунікаційна стратегія Верховної Ради України – «це цілісний документ, до розробки якого долучились народні депутати, Апарат Верховної Ради, міжнародні експерти, журналісти, громадськість за сприяння Ініціативи «Відкритий парламент», що підтримується проектом ЄС-ВРУ-ПРООН «Рада за Європу». Голова Парламенту подякував за допомогу та підтримку керівнику Проекту ЄС-ПРООН «Рада за Європу» Джонатану Мерфі та його команді, журналістам, громадському активу за конструктивну позицію в процесі формування Стратегії.

«Процес напрацювання стратегії був абсолютно публічним – усі зацікавлені могли долучитись до її створення, надати та обґрунтувати свої пропозиції до документу», - зазначив А.Парубій. Він звернув увагу на те, що Стратегія - це «цілісна покрокова програма якісних змін комунікацій, як всередині Парламенту, так і між Верховною Радою України та широкою громадськістю».

А.Парубій підкреслив, що «головним завданням Комунікаційної стратегії визначено підвищення рівня довіри до Верховної Ради України та сприйняття її як ефективної інституції серед громадян України, організацій громадянського суспільства, засобів масової інформації та міжнародних аудиторій, а серед наших основних цілей – донести до громадян України вичерпну і правдиву інформацію про діяльність Парламенту в умовах реформування, а також забезпечити активну участь громадськості в процесі прийняття рішень».

Голова Парламенту зазначив, що для реалізації озвучених цілей на Верховну Раду чекає низка ефективних змін: передбачається створення єдиного комунікаційного департаменту, запровадження кодексу етики українського парламентарія, покращення умов роботи журналістів у приміщенні Верховної Ради завдяки створенню прес-центру. Окрім того, - розпочне роботу інформаційно-довідковий центр – приміщення з вільним доступом для громадян, неурядових організацій та журналістів. Не менш важливим кроком є затвердження обов’язкового публічного звітування керівництва Верховної Ради, лідерів політичних партій.

А.Парубій висловив переконання, що реалізація Комунікаційної стратегії Верховної Ради України не лише покращить імідж Парламенту, а й запустить процес реальних змін в комунікаціях органів державної влади з громадськістю. «Лише у діалозі ми зможемо досягти поставлених цілей – побудувати ефективну європейську державу і цим забезпечити благополуччя українського народу», - сказав Голова Парламенту і підписав розпорядження про введення в дію Комунікаційної Стратегії Верховної Ради України.














Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00