Відкриваючи пленарне засідання Парламенту у середу, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що вчора відбулись неприйнятні речі у Верховній Раді України. «Вважаю неприйнятним перешкоджання роботі Погоджувальної ради і Верховної Ради України та напад на працівників. Так само я вважаю неприйнятним напад на народних депутатів України та працівників Верховної Ради України, які виходили з приміщення Парламенту», - заявив він.

А.Парубій нагадав, що у найважчі часи, будучи на Майдані, представники самооборони дбали про безпеку народних депутатів та демократичної інституції, щоб не дозволити нападу на Верховну Раду України. Він звернувся із вимогою до організаторів заходу забезпечити вільний вхід і вихід народних депутатів і працівників до парламенту. «Верховна Рада України – це не тільки будівля – це у першу чергу народні депутати України. Хочу, щоб у всіх була спільна і солідарна позиція. Верховна Рада України не може і не має бути заблокована», - підкреслив Голова Парламенту і повідомив, що сьогодні о 15-й годині запланована зустріч з Президентом Мальти. «Як має заїхати Президент Мальти у Верховну Раду України?» - зауважив А.Парубій.

Голова Верховної Ради вимагає розблокувати в’їзд, розблокувати всі входи і виходи до Верховної Ради України: «За таких умов нам буде надзвичайно складно у четвер зібрати достатню кількість народних депутатів для голосування і за медичну реформу, і за недоторканність. Ми маємо свій порядок денний, але кожний депутат має знати, що він може прийти на своє робоче місце і проголосувати згідно свого серця і згідно свого переконання».

На його переконання, необхідно забезпечити кожному народному депутату таку можливість, «інакше ми поставимо під ризик наш порядок денний».

А.Парубій зазначив, що всі в залі розуміють важливість і відповідальність Верховної Ради України і тих питань, які стоять на порядку денному: і медичної реформи, і питання про зняття недоторканності. «Переконаний, що ми маємо достатньо відповідальності, щоб сьогодні продемонструвати і суспільству і переконати наших противників і прихильників, що Верховна Рада має працювати ефективно, повноцінно і дієво. Сподіваюсь, що усі в цьому залі займають однакову зі мною позицію і я впевнений, що ми продемонструємо здатність виходити з будь-яких труднощів і проблем, які стоять перед нами», - наголосив він.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00