Кожна реформа, яка проводиться Парламентом, має працювати для людей. Про це заявив Голова Верховної Ради А.Парубій, відкриваючи презентацію портфелю програм та напрямків діяльності Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID).

«Вже 20 років працюють проекти підтримки Верховної Ради України, і ця підтримка з боку партнерів є дуже важливою, адже український Парламент зараз проходить непрості випробування, - нам доводиться в період російської агресії одночасно проводити реформи в сферах суспільного життя, реформувати більшість напрямків розвитку Української держави. І цей процес для України непростий, особливо зважаючи на зовнішні виклики, які є сьогодні  в Україні», - сказав А.Парубій. За його словами, «для нас вкрай важливо не помилитися, проводячи будь-яку реформу, адже завдання, які стоять перед нами, дуже масштабні». Глава Парламенту висловив переконання, що для впровадження реформ  «необхідні високі знання, професіоналізм і розуміння процесів, щоб кожна реформа, яка проводиться Парламентом, працювала для людей, поліпшуючи їхнє життя».


А.Парубій висловив особливу вдячність за консультації і супровід тих реформ, які ухвалюються Верховною Радою цієї осені. За його словами, на порядку денному дуже масштабні реформи: освітня, судова, пенсійна і медична. Кожна з них - великого масштабу і великої відповідальності. «Для мене було принциповою позицією, щоб кожна реформа розглядалась в Парламенті детально, за повною процедурою, з усім належним обговоренням», - наголосив Голова Верховної Ради України і нагадав: «Ми змогли пройти всі поправки щодо освітньої реформи – майже 2000, судової – майже 5000, пенсійної – майже 3000 поправок. Але по кожній з них ухвалено позитивне рішення». «І хоча в залі по кожній з реформ відбувалися неймовірні дискусії, Верховна Рада продемонструвала здатність в ухваленні рішень». При цьому А.Парубій повідомив, що «наступного тижня Парламент розглядатиме  медичну реформу, яка викликала найбільше дискусій», оскільки реформується сфера медицини і охорони здоров’я, яка протягом 25 років фактично не реформувалася. «Ми розуміємо і знаємо, які ризики будуть під час реалізації цієї реформи. І ми чуємо критиків, які говорять, що не завжди ми можемо прорахувати наслідки її впровадження. Утім, я вірю і сподіваюсь, що ми зможемо пройти той шлях і вийти на позитивне рішення», - сказав Голова Верховної Ради і додав: «І тут для нас важлива порада і  супровід, як експертний, так і юридичний, аби ми розуміли, що ця реформа працюватиме для людей».


Глава Парламенту висловив подяку місії агентства міжнародного розвитку за важливий вклад у розвиток демократії в Україні і розвиток українського Парламенту, який надається в рамках довготривалої співпраці. «Сьогодні важкий період для нашої держави, але водночас - це період великих змін, надій і сподівань. Це історичний період, коли ми нашу державу змінюємо і адаптовуємо до європейського законодавства, виводячи її на новий рівень розвитку. Очевидно, що на цьому шляху важлива підтримка наших друзів і партнерів», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00