Голова Верховної Ради України А.Парубій на прес-конференції у вівторок наголосив, що Україна послідовно впроваджує курс на дерегуляцію усіх сфер життя суспільства, зокрема і інформаційної сфери:

«Ще в 2015 році було прийнято Закон про роздержавлення ЗМІ. Держава відмовилася від маніпулювання суспільною думкою та запроваджує світові стандарти вільного доступу до інформації.

В 2017 році Україна увійшла у ТОП-30 країн за ступенем відкритості даних, за рік піднявшись з 54 на 24 місце в світі і обігнавши більшість країн Євросоюзу. Найбільш схвальні оцінки Україна отримала за відкритість державного бюджету та доступу до державних реєстрів, відкритість національного законодавства, даних статистики, закупівель, та державних витрат. Важливу роль в цьому успіху відіграли реформи, спрямовані на відкритість українського Парламенту. Протягом минулого року зокрема запроваджено такі компоненти стратегії переходу до електронного парламентаризму як система «Портал громадського обговорення законопроектів» та «Електронна Погоджувальна рада». На черзі впровадження системи «Електронний законопроект Верховної Ради України».

Електронне урядування, вільний доступ до інформації, це лише деякі зі зроблених нами кроків на шляху у Євросоюз. Але не менше значення має дерегуляція - запровадження європейських стандартів взаємовідносин держави та бізнесу, встановлення зрозумілих і прозорих правил підприємницької діяльності, припинення тиску контролюючих органів на господарюючих суб’єктів. Знаковою, щодо запровадження європейських норм, стала відмова від використання печаток у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування. Разом із можливістю укладання зовнішньоекономічних договорів не тільки в письмовій, а й в електронній формі це дозволило українському підприємництву зробити величезний крок вперед до сучасного світового рівня ведення бізнесу.

Верховна Рада звільнила на 3 роки новостворені підприємства, що мають обіг менше 3 млн грн., від будь-яких перевірок, запровадила до 31 грудня 2017 року мораторій на проведення органами державного контролю планових заходів із здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності. Український парламент ухвалив десятки інших дерегуляційних законів, що мають захистити підприємців від свавілля чиновників, спрямованих на пожвавлення української економіки, таких, що надають їй потужний імпульс до зростання.

Запровадження європейських стандартів ведення бізнесу не тільки наближає нас до Європейського Союзу, але й робить українські товари конкурентоспроможними на світових ринках, робить Україну привабливою для інвестицій, для відкриття тут нових сучасних підприємств. А це означає технічне переозброєння української економіки, створення нових робочих місць, підвищення рівня добробуту українців».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15