Україна йде шляхом реформ, аби не тільки суспільство, а й система влади, сам Парламент стали демократичними, більш відкритими. Про це Голова Верховної Ради України А.Парубій сказав,  вітаючи учасників другої Глобальної конференції законодавчої відкритості, яка у п’ятницю розпочала роботу в Києві.

«Я пишаюся тим, що сьогодні Український Парламент приймає Глобальну конференцію законодавчої відкритості. У її роботі візьмуть участь представники парламентів та громадянського суспільства з п’ятдесяти країн світу і усіх континентів. Це, безперечно, історичний день для Верховної Ради України», - сказав А.Парубій.  Він нагадав, що перша така Конференція  відбулася в Грузії у 2015 році, а проведення нинішнього форуму ініціювала Україна.

А.Парубій зазначив, що «вже понад 70 країн приєдналися до партнерства «Відкритий уряд», тоді як ініціатива «Відкритий парламент» лише набирає обертів.

Голова Верховної Ради України наголосив, що наша країна проводить реформи в ситуації агресії з боку Російської Федерації, «ми змушені захищати свою територіальну цілісність, і проводити реформи у всіх сферах суспільного життя». Він зазначив, що «за короткий проміжок часу Україні доводиться реформувати майже кожну галузь і суспільного, і економічного життя, правоохоронних органів, створювати Українську Армію». «І це стало можливим лише завдяки роботі Парламенту: ефективній, дієвій, і часто у непростих екстремальних умовах», - констатував А.Парубій.

Він нагадав, що у Маріїнському парку, поряд з яким проходить Конференція, «відбувалися події Майдану Гідності, які привели до того, що Україна стала на шлях реформ».

А.Парубій висловив думку, що «не зважаючи на те, що у час потрясінь, як правило, влада схильна до концентрації влади, український Парламент робить багато для того, щоб не тільки суспільство, а й сам Парламент зробити демократичним, більш відкритим». «За ці роки ми зробили кілька важких кроків  для реформування українського Парламенту», - сказав А.Парубій.

Він нагадав про історичний шлях становлення Української Держави. «Сімдесят років Україна перебувала у складі Радянського Союзу. Нам доводиться надолужувати той досвід парламентаризму, який багато з наших сусідів могли мати як традицію», - сказав Голова Парламенту.

А.Парубій подякував за допомогу і сприяння усім колегам, особливо з Європейського Парламенту, за зусилля, «аби Україна і український Парламент могли зробити більше для демократії,  відкритості та прозорості».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00