Верховна Рада України за два пленарних тижні роботи ухвалила ряд Законів і документів, які є надзвичайно важливими для  життя держави, її розвитку і зміцнення обороноздатності. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій в інтерв’ю телеканалу «Рада».

Важливим кроком для України, за словами А,Парубія, було «голосування всього парламенту за ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі України з Канадою». Він нагадав, що «ця Угода давно готувалась, і нарешті ми змогли вийти на фінальний документ, який відкриває для України величезний ринок збуту у країні, яка є однією з найбільш дружніх для нас держав».  «Я інколи жартую, що Канада - одна з країн, яка далеко географічно від України і, водночас, найближча як союзник. Це зумовлено тим, що в Канаді величезна українська діаспора, і величезна кількість урядовців, парламентаріїв, громадських діячів і бізнесменів з українським корінням», - сказав А.Парубій.

Крім того, протягом першого пленарного тижня ми ухвалили низку дуже важливих законів. Зокрема, "резонансний закон про заочне правосуддя, який дозволяє не тільки проти Януковича відкрити справу, а завершити її, незважаючи на те, що він перебуває за межами нашої країни».

Також розглядався блок питань щодо національної безпеки і оборони, зокрема, «прийнято рішення про створення єдиного державного реєстру військовозобов’язаних».

А.Парубій вкотре наголосив, що ухвалення Закону щодо підтримки місцевого самоврядування і створення нових об’єднаних громад був вкрай необхідним. «Цей закон дуже довго дискутувався. Була створена велика робоча група з його підготовки. Документ розблокував створення нових громад і надав можливість населеним пунктам, які знаходяться в різних районах по теперішньому адміністративному устрою, об’єднуватися в одну громаду. По всій Україні чекали цього рішення»,- зазначив Голова Парламенту.

А.Парубій звернув увагу на законопроекти, що сприятимуть  підтримці української кіноіндустрії.

Голова Верховної Ради України, коментуючи позитивні результати другого пленарного тижня, наголосив, що вони зумовлені новими формами роботи. «Важливим вважаю те, що я запровадив по середах зустрічі з головами парламентських Комітетів. Це одна з рекомендацій по реформуванню парламенту. Впевнений, що ці зустрічі матимуть велике значення», - сказав А.Парубій і констатував, що «тільки протягом четверга ухвалено 18 законів в цілому».

На думку Голови Парламенту, ще однією реформаторською пропозицією було рішення ліквідувати перерву у пленарних засіданнях з 12-00 до 12-30, бо «коли іде інтенсивна робота, ця перерва охолоджує зал». А.Парубій зазначив, що запропонує ухвалити «такий законопроект, щоб у Регламенті відмінити перерву з 12-00 до 12-30 у вівторок і в четвер». За його словами, ця пропозиція була у четвер «однією з передумов успіху і ритмічної роботи».

А.Парубій повідомив, що на зборах з головами Комітетів було вирішено "скласти план до кінця цієї сесії, щоб кожен голова Комітету міг бачити і розуміти, коли його блок питань стоятиме в порядку денному».

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15